HCB Karviná
Zápasy
so 21.11.2020 |

Zápas Jičín - Plzeň

Zápasové menu

V rámci 11. kola házenkářské STRABAG Rail Extraligy přivítali hráči Jičína stále ještě úřadujícího mistra z Plzně. Se silným soupeřem Jičínští drželi krok prvních patnáct minut utkání, poté už vzala Plzeň zápas do svých rukou. Díky technickým chybám Jičína si postupně vybudovala až devítibrankový náskok, který s drobnými změnami držela až do konce prvního poločasu. V druhé půli zareagovali hráči jičínského Ronalu na nepříznivý výsledek změnou obrany. Talent ale ukázal svou sílu a nedovolil domácím utkání zdramatizovat.


„Výsledek je pro nás pozitivní. Ze zápasu jsme měli respekt, protože víme, že Jičín hraje kvalitně organizovanou házenou a teď se dokonce držel na čele tabulky, takže jsme věděli, že nás nečeká lehký soupeř. Nicméně si myslím, že jsme se na soupeře dokázali dobře připravit. Významně se nám oproti jiným zápasům zlepšila obrana, což bylo pro nás cílem. My jsme schopni dávat poměrně hodně branek, takže jsme potřebovali lépe bránit, což se nám dnes povedlo. K vítězství svými přispěl i svými zákroky brankář Filip Herajt, takže za mě 80% spokojenost,“ hodnotil po utkání trenér Petr Štochl, trenér Talentu.

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín, pogratuloval soupeři k, podle jeho hodnocení, zasloužené výhře : „V dnešním utkání Plzeň zvítězila zcela zaslouženě. My jsme s ní dokázali udržet krok přibližně do 15. minuty prvního poločasu, a to díky kvalitnímu útoku. Poté jsme měli hluchou fázi v postupném útoku, kdy jsme svými technickými chybami věnovali Plzni možnost dát laciné góly. Najednou jsme pasivnější obranou nedokázali konkurovat postupnému útoku Plzně, což byl celý zlom utkání. Nezachytili jsme ani začátek druhého poločasu, což nás vedlo ke změně systému obrany. Tím jsme se dokázali vrátit zpátky do hry a korigovat výsledek utkání. Mrzí mě, že jsme prohráli v domácím prostředí, na druhou stranu jsme se teď drželi výsledkově nahoře a nepovedený zápas prostě musel přijít. Byl bych rád, kdybychom se z něho co nejrychleji vzpamatovali, protože nás teď čeká utkání s Karvinou, následně s Duklou a já sám jsem zvědavý, jak na to výsledkově zareagujeme.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici