HCB Karviná
Zápasy
so 21.11.2020 |

Zápas Zubří - Frýdek Místek

Zápasové menu

Před zápasem domácí avizovali, že chtějí zopakovat slušný výsledek z minulého kola a pokračovat na vítězné vlně. Spoléhali se na přípravu, kterou nepodcenili a připravili se na svého soupeře, jak nejlépe mohli. Zápas začali lépe domácí, kdy vedli 3:1, avšak vzápětí Frýdek dokázal srovnat. Zubří se muselo vyrovnat se ztrátou Marka Hlinky, který se zranil na začátku zápasu. Byla k vidění velice rychlá a pohledná házená, kdy se oba celky dokázaly prosazovat v útoku. Na domácí straně byla obrana držena jistými zákroky Šimona Mizery. Za stavu 9:7 si vzali svůj první oddechový čas Frýdek. Po něm přišlo snížení skóre. Domácím vycházely snad všechny akce v útoku a v 20. minutě vedli Valaši 11:8. Následně domácí polevili a Frýdek dokázal dvakrát za sebou skórovat. Důležitým článkem domácí obrany byl pak opět Šimon Mizera, který držel domácí a Frýdku dělal extrémní problémy, když chytal jeden náskok za druhým. Naopak jeho dvojče Bohdan držel střelecké úspěšnosti Zubří v útoku, kdy se svými přesnými střely stal nejlepším střelcem domácích, přestože ho doprovázely celý týden problémy s ramenem. I přes tyto obtíže mu nedělalo problém nasázet pěknou hromadu gólů. První poločas tedy skončil o 2 branky.

Druhou půli začali lépe opět domácí a hned se dostali do čtyřbrankového vedení. V útoku jim to šlapalo, na ob-raně se jim dařilo díky Mořkovskému, který napadal frýdeckou rozehrávku. V 39. minutě to domácí dotáhli i na 5ti brankové vedení (20:15). Do poslední patnáctiminutovky lépe nastoupili hosté a větší náskok Zubřanů stahovali. V 19. minutě se mohli dostat dokonce Frýdečtí na ztrátu jen jednoho gólu, nicméně neproměnili trhák a Zubřané ihned zvýšili na třígólový náskok. Závěr utkání byl hektický, Frýdek dokázal snížit na 24:22, domácí si však vedení uhlídali a zaslouženě zvítězili 27:25.

„Chtěl bych poblahopřát Zubří k vítězství, celý týden jsme se připravovali na útok i obranu. V prvním poločasu jsme darovali Zubří asi 6 balónů. V útoku jsme neproměňovali spoustu šancí, kde chytal výborně Mizera, který byl rozdílový hráč. Hodnotí se to těžce, protože ztrácíme body po našich technických chybách a neproměňování šancí,“ znělo hodnocení na straně Frýdku-Místku.

Michal Tonar svým svěřencům poděkoval: „Těžké utkání, připravovali jsme se poctivě. Věděli jsme, že Frýdek proti loňskému roku posílil příchodem dosti zkušených hráčů. Chci poděkovat klukům za týmový výkon, za před-vedení kvalitní hry. Od Šimona vzadu počínaje, přes fungující obranu i útok. Ve předu jsme převedli klidnou hru. My jsme dokázali udržet klid, když se to lámalo, bez technických chyb. Doufám, že si z toho vezmeme dobré věci. Celý tým to zvládnul. My teď máme prostor na přípravu na další zápas proti Brnu.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici