HCB Karviná
Zápasy
ne 6.12.2020 |

Zápas Plzeň - Zubří

Zápasové menu

Plzeňští házenkáři porazili ve 13. kole Strabag Rail extraligy na domácí palubovce tým Zubří (33:29), který vedl jejich bývalý kouč Michal Tonar.

Talent tým Plzeňského kraje rozhodl o svém vítězství v nástupu druhé půle, kdy zásluhou čtyř gólů Milan Škvařila v řadě odskočil soupeři až na 20:15. Zubří se pak sice ještě několikrát přiblížilo na dostřel jediné branky, ale víc už nedokázalo.

„Podali jsme lepší výkon než v Hranicích. A hlavně jsme zvládli závěr zápasu,“ připomněl jeden z plzeňských trenérů Petr Štochl, že i minule venku jeho tým vedl, ale nakonec v poslední minutě vyrovnával na 24:24. Teď bral tedy Talent tým Plzeňského kraje všechny body.

„Opět jsme se ale nevyhnuli hernímu propadu, vedli jsme o šest branek, ale když soupeř stáhl skóre na dva góly, raději jsme si vzali oddechový čas, abychom neopakovali scénář z utkání, v nichž jsme nakonec ztratili body. Pozitivní bylo, že jsme dokázali soupeři dvakrát odskočit a závěr zápasu si pohlídat,“ doplnil Petr Štochl.

Většinu prvního poločasu vedli hosté, vedení bývalým plzeňským koučem Michalem Tonarem. Zubří brzy odskočilo Talentu o dva góly – 4:6 ve 12. minutě. Domácí pak jen dotahovali náskok soupeř, teprve po dvou brankách syna zuberského kouče otočili na poločasových 16:15. A to ještě Linhart z devítimetrového hodu nařízeného po čase trefil břevno.

Jako klíčový se pak ukázal nástup do druhé půle, v němž se Talent díky čtyřem gólům Škvařila utrhl na 20:15. „Byl to důležitý a povzbuzující moment zápasu,“ souhlasil kouč Talentu. „O přestávce jsem se s trenéry dohodl, že budu chodit jen do útoku. Tak jsem si řekl, že není na co se šetřit,“ usmíval se pak Milan Škvařil, jenž byl s devíti góly nejlepším střelcem zápasu, osmkrát se trefil jeho spoluhráč Michal Tonar mladší.

Jenže nebyl by to Talent této sezony, aby si situaci nezkomplikoval. Ještě sedm minut před koncem (29:25) to vypadalo na pohodovou výhru. Ale Zubří po dvou brankách Mořkovského v 56. minutě snížilo na 29:28 a bylo zaděláno na drama. A tak to na sebe vzal zase Škvařil a vrátil domácím tříbrankový náskok, který už pak uhájili.

„Jsem na svůj mladý tým pyšný. Po bídě, co jsme předvedli s Brnem, jsme se zvedli. Kluci to vzali svědomitě,“ říkal zuberský kouč Michal Tonar, který se vrátil do Plzně. „Jsem rád, že Plzeň musela hrát celý zápas v plné sestavě, rozhodovalo se až v poslední pětiminutovce. Sahali jsme v tady po bodu, ale to by asi už byla moc velká pohádka,“ doplnil plzeňský rodák na lavičce Zubří.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici