HCB Karviná
Zápasy
so 12.12.2020 |

Zápas Nové Veselí - Frýdek Místek

Zápasové menu

Sobotní utkání v rámci 14. extraligového kola proti sobě svedlo dva týmy, kterým se bodově po znovu rozjetí soutěže příliš nedaří. Domácí chtěli konečně prolomit nepříznivé výsledky, a zejména snížit počet chyb, které je v posledních zápasech stály lepší výsledky. Také hostující mužstvo Frýdku se bodově prosadilo pouze po remíze v Kopřivnici. Tým, který se v úvodu sezóny vyšvihl až na čelo extraligové tabulky, tak obdobně jako domácí hledá zapomenutou herní pohodu.

Do utkání vstoupili lépe hosté, když si po první pětiminutovce vybudovali tříbrankové vedení, které si konstantně udržovali až do 16. minuty. Poté se domácím hráčům podařilo reagovat a hned v následující minutě už svítilo na tabuli skóre 9:10. Bohužel pro domácí přišel neproměněný sedmimetrový hod a místo remízového stavu dokázal Frýdek opět odskočit na rozdíl 4 branek. Veselští hráči si opět vybrali několikaminutový výpadek, který hostující hráči dokázali potrestat. Výpadek domácích přišel zrovna v úseku konce prvního poločasu, a hráči šli do kabin s „krutým“ skóre mínus 7 (13:20).

První pětiminutovku druhého poločasu se skóre přelévalo a hosté udržovali náskok 7-8 branek. Jak varoval své svěřence trenér Valo, veselští hráči se v domácí aréně nevzdali a bojovali do posledních sekund utkání. V jistých úsecích se domácí dostali i na dostřel soupeř, výraznější korekci jim však opět zhatily neproměněné šance, nejednou po výborně připravené akci, z toho tři trháky, což definitivně pohřbilo šance Nového Veselí na otočení zápasu. Ve druhém poločase dostal mezi třemi tyčemi šanci gólman Šimovček, který se rovněž rozchytal, zlikvidoval řadu hostujících šancí. Hostující tým střelecky táhl Chudoba, efektivní byla spolupráce s pivotem a v bráně se v průběhu zápasu dobře rozchytal brankář Pyško, který domácím střelcům vychytal spoustu střel. Bodovou smůlu na palubovce ZDT Arény tak prolomil tým Frýdku-Místku. Nové Veselí už ovšem může být se svým výkonem spokojenější než v minulých zápasech – bodovou smůlu bude chtít tým z Vysočiny prolomit už ve středeční předehrávce 15. kola na palubovce Jičínu.

Peter Kostka, trenér TJ Sokol Nové Veselí, neskrýval zklamání. „Samozřejmě jsme smutní, ale Frýdek si vítězství zasloužil. Co rozhodlo, no určitě první poločas. Dvacet minut jsme se drželi na rozdíl jedné dvou branek a potom jsme měli takový zbytečný úsek, který teď bohužel míváme pravidelně, kdy se sami uštveme, tlačíme protiútok nesmyslně – chybí nám tam pivot, spojky dobíhají a je to prostě absolutně netaktické. Tím pádem se jednak dostaneme dříve do únavy, nemáme takové alternativy na pozici 3-4 a z toho potom pramení i lehké vyloučení a lehké individuální chyby v obraně. Hra na postavenou obranu soupeře nám dnes fungovala, i když hráli osobní obranu na Kocicha, vycházelo nám to, byly tam otevřené prostory. Dostávali jsme se do čistých šancí, takže je někdy zbytečné, abychom se sami uštvali. My prostě dnes zatím nejsme tým, který bude vyhrávat 32:30. My potřebujeme, a hlavně v takovýchto zápasech, jít třeba více přes menší počet gólů a přes kvalitní obranu, postavit si obranu a hrát trpělivěji. Ve druhém poločase jsme ukázali charakter, bojovali jsme, vrátili jsme se do zápasu, ale na druhou stranu, pokud zahodíme tři trháky a v přesilovce v čisté šanci nám vypadne míč, nebo uděláme přešlap. Tak jistě, je to daň za určitou nezkušenost, ale ta daň je tím pádem důkazem, že Frýdek vyhrál zaslouženě a gratulujeme k zisku bodů,“ hodnotil týmový výkon Kostka.

„Dnešní zápas mě stál hodně sil a hodně nervů, přiznám se, že jsem očekával těžký zápas. Víme, v jaké pozici je Veselí, že to pro ně není ideální. I pro nás to po té dlouhé pauze stále ještě není dobré, máme herní výpadek. Očekával jsem těžké utkání, což se potvrdilo,“ hodnotil na druhé straně Daniel Valo, trenér SKP Frýdek-Místek a pokračoval: „Díky bohu jsme zvládli ten první poločas, kde jsme si dokázali vybudovat nějaký náskok, který jsme ve druhé půli udržovali – protože reakce Veselí přišla. Čekal jsem, že ta reakce přijde a varoval jsem kluky, že to přijde. Kluci z Veselí úžasně bojovali a je vidět, že i když se jim třeba nedařilo, dokázali bojovat a hodně nás ve druhé půlce potrápili. Jsem rád, že zápas Víťovi v bráně vyšel, pochytal hodě důležitých míčů – a dával nám hlavně v druhé půlce klid, kdy se Veselí nadechlo a trápilo nás, tak nás podržel dobrým zákrokem. Musíme si dohrát druhý poločas, protože jsme dali 11 gólů a spoustu zbytečných chyb – jsme samozřejmě na jednu stranu rádi, že jsme vyhráli, a prolomili smůlu po té pauze, a pevně věřím, že se nám bude dařit dál.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici