HCB Karviná
Zápasy
st 20.1.2021 |

Zápas Lovosice - Brno

Zápasové menu

Duel Brna a Lovosic by byl určitě jeden z těch, který by se divákům v hale, pokud by v ní mohli být přítomni, musel líbit. Sedmdesát šest branek, útočná házená, která převažovala nad obrannou fází a svižné tempo po celých šedesát minut hry. To vše bylo k vidění v dohrávce čtrnáctého kola.

Domácí rychle vedli 3:0 a vedení ze svých rukou nepustili po celé utkání. Střelecký koncert předvedly spojky na obou stranách, u domácích dominovali především Jonsson, Trkovský a Kupa. Brněnský tým drželi Arsenić nebo střídající Hastík. Dvě minuty před koncem vedli Lovci již o pět gólů a stejný rozdíl jako v Brně odmítl až v poslední minutě Flajsar. Ten korigoval na poločasových 22:18.

Ve druhé půli Lovci zvrat, který byl k vidění v Brně nedopustili. V jejím průběhu si vypracovali dokonce již sedmibrankové vedení (naposledy v 54. minutě 38:31). Závěrečné minuty ale patřily hostům, kteří prokázali dobrou morálku a dokázali utkání zkorigovat na konečný čtyřbrankový rozdíl 40:36. V případě rovnosti bodů si tak vybojovali s Lovci lepší skóre ze vzájemného střetnutí.

Další utkání čeká na Lovosice o víkendu, když v sobotu hostí Jičín. Brno za týden přivítá v domácí hale Plzeň.

„Ukázali jsme, že umíme hrát dobře oba poločasy. Brno bylo velice důstojným soupeřem, nedovolilo nám nikterak prostřídat a museli jsme hrát až do samého konce. Jsem rád, že jsme až na samý závěr nepolevili, že se chytil Trkovský a dával důležité góly. Hlavně v útočné fázi všichni předvedli to, co od nich očekáváme a doufám, že nám tenhle zápas pomůže do těch následujících zápasů," těšilo trenéra domácích Jana Landu. "Dnes jsme viděli velké množství branek, což souvisí s útočnou silou soupeře. Samozřejmě to není omluva pro naši obranu a je na čem pracovat především v návratu do obrany a v přerušování soupeře v jeho druhé vlně. Z toho jsme dnes dostali velké množství branek,“ vidí Landa ještě rezervy.

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno, rovněž s potěšením kvitoval pohlednou házenou, litoval problémů v defenzivě: „Viděli jsme především v útočné fázi nadprůměrnou házenou. Oba týmy na sebe od posledního duelu byly zdravě nažhavené a také připravené. Se čtyřiceti obdrženými brankami ale těžko můžeme pomýšlet na body z venku, i když jsme jich naopak nadprůměrný počet dali. V obraně nám pak chyběl zraněný Žvak a bohužel se nedařilo ani našim brankářům. V obraně nám citelně chyběl kontakt a přerušování soupeře, který toho dokázal využít především v situacích jeden na jednoho. Na konci jsme si dali jasný cíl, že chceme náskok soupeře stáhnout tak, abychom případně měli lepší vzájemný zápas. Jsem rád, že jsme tohle zvládli, i když je to jen taková slabá náplast na to, že z Lovosic nevezeme body.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici