HCB Karviná
Zápasy
so 12.12.2020 |

Zápas Kopřivnice - Plzeň

Zápasové menu

Lepší vstup do utkání zažili házenkáři Plzně, kteří si rychle vypracovali pětibrankový náskok. V šesté minutě zvyšoval hostující Nejdl už na 6:1 z pohledu svého celku. Domácí lavička reagovala timeoutem a to se ukázalo býti správným řešením. Kopřivničtí házenkáři rychle šlápli na plyn, předvedli maximálně bojovný výkon a začali svou ztrátu rychle dotahovat, dokonce se jim podařilo skóre otočit na svou stranu (15:14). Závěr prvního poločasu ale vyšel lépe Západočechům z Plzně, kteří vstřelili tři góly v řadě a do šaten odcházeli s dvoubrankovým vedením 17:15. Úvodní desetiminutovka druhého poločasu byla velmi vyrovnaná. Kopřivničtí házenkáři pokračovali v bojovném výkonu a ještě v desáté minutě svítilo na světelné tabuli nerozhodné skóre, Talent si však následně vypracoval mírný náskok a utkání nakonec dovedl do vítězného konce 30:25.

Trenér Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský přesto nebyl nespokojený: "Jsem velice spokojený s přístupem kluků. Řekli jsme si, že do zápasu vneseme bojovnost a dobrou obranu, což kluci plnili. Bohužel Plzeň má opravdu profesionální mančaft s rozpočtem úplně někde jinde a takové tým můžeme porazit, ale ne pravidelně porážet. Možná, že kdyby byla plná hala, trošičku víc bychom je přitlačili. S výkonem jsem ale spokojený, kluci předvedli po celých šedesát minut bojovnost. Pokud budeme takhle makat i dále, výsledky jednoznačně přijdou."

Petr Štochl, trenér Plzně, si pochvaloval, že tým oplatil domácí prohru: "My jsme chtěli v první řadě odčinit domácí porážku. Jsem rád, že se nám to povedlo. Kopřivnice patří k nejlepším celkům v extralize, má jasně danou strategii a velmi výrazné individuality. Ve finále vítězství o pět je pro nás moc dobré."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici