HCB Karviná
Zápasy
so 19.12.2020 |

Zápas Brno - Frýdek Místek

Zápasové menu

První branku utkání vstřelil domácí Jezimirović, Frýdek-Místek ovšem držel s Brnem krok a vzápětí srovnal. Hosté se po pár minutách dostali do dvou brankového trháku, což se ale nelíbilo Šipkovi s Bosákem, kteří téměř okamžitě vedení stáhli. Branky padaly na obou stranách, Frýdek ale dokázal dát vždy o jednu branku více a držel si své jedno brankové vedení. Zvrat přišel, když Kénik vyrovnal a navrátilec ve Martin Janíček ve 24. minutě vstřelil premiérovou branku za Brno v letošní sezóně, na tabuli v ten moment svítilo skóre 12:11 ve prospěch Kéniku. O pár chvil mířil přesně také Libor Horut. Domácí byli na koni, což vyústilo v to, že domácí přidali další dvě branky a byli ve vedení 14:11. S házenkáři Frýdku-Místku to ale neotřáslo a vrátili se do hry třemi rychlými brankami. Na poločasových 14:14 srovnával vteřinu před koncem první půle neskutečnou střelou přes celé hřiště hostující brankář Marenčák.

Úvod druhého dějství vyšel lépe hostujícímu celku, když se poměrně snadno dostali do dvoubrankového vedení. Následovala divoká přestřelka, ve které padaly góly na obou stranách. Důležité utkání pro oba mančafty se začalo lámat v 41. minutě, kdy zaváhání domácího Šipky využil Ondrušík, který zvyšoval na 21:23 pro hosty. Následovala neproměnná sedmička Horuta a Brněnským se přestalo dařit, čehož využili hosté, když si vybudovali čtyř brankové vedení, které průběžně ještě navyšovali. Závěr utkání už patřil frýdecko-místeckým házenkářům, kteří duel dovedli do vítězného konce 26:35.

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno:, litoval nevydařené druhé půle: "Rozhodl špatný druhý poločas, první půlku jsme ale zvládli. Jsem hrozně zklamaný, nepůsobili jsme dobře v té druhé půlce, už jsme se úplně rozsypali. Samozřejmě je pro nás složité, že jsme se vraceli po koroně a hráči byli unavení a bylo to v druhé půlce vidět, na to se ale vůbec nechci vymlouvat. Jsem hrozně nespokojený s přístupem a nastavením v druhé půlce, kdy jsme propadli jako tým. Je to vůbec poprvé, co jsem v Brně, že jsme to utkání nezvládli emočně. Ta druhá půlka nebyla vůbec dobrá a hra se nám úplně rozsypala. Je to varování před středečním zápasem, který hrajeme na Majlontě. Tyhle body jsme potřebovali, ale je to složité. Už počtvrté jsme tento rok po pauze a není jednoduché se startovat. Ale o to víc musíme být koncentrovaní a působit jako tým, což dneska nebylo."

Že domácím borcům po náročné nemoci rychle došly síly viděl i trenér Frýdku-Místku Daniel Valo. "Budu upřímný, rozhodly síly. Já jsem to i po zápase říkal trenérovi Hladíkovi. Čtyřicet minut vyrovnaný zápas na obě strany, což jsme očekávali, protože Brno má kvalitní tým. Nutil jsem kluky hrát házenou v tempu, protože jsme věděli, že soupeř byl v karanténě. Desetidenní výpadek tréninků by pocítilo každé mužstvo, takže rozhodly síly. My jsme se drželi svého plánu a musím kluky pochválit, protože zápas zvládli perfektně. Kdybychom hráli s Brnem později, určitě by to byl jiný zápas. Pamatuju si, jak u nás hráli v rámci 4. kola a ten zápas byl velmi vyrovnaný. Brno posílilo, má výborný tým, výborného trenéra. Byli jsme také oslabení koronou, takže vím, jaké to je. Bohužel taková je doba a týmy se s tím musí vypořádat."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici