HCB Karviná
Zápasy
so 6.2.2021 |

Zápas Hranice - Nové Veselí

Zápasové menu

V hranické hale se hrál už třetí zápas během týdne a domácí v něm tentokrát hostili soupeře z Nového Veselí. Pro hranické hráče bylo dnes povinností vyhrát, pokud se chtěli dotáhnout na ostatní týmy v postupové osmičce. Také že nenechali nic náhodě a od začátku utkání předváděli koncentrovaný výkon. Hostujícímu týmu dělala v útoku problém hranická obrana s připraveným Klementem v brance, díky tomu Hranice vedly v polovině prvního poločasu 8:3. Hostující tým se snažil s náskokem Hranic něco udělat, ale domácí skvěle bránili a určovali tempo až do poločasu. A tak do druhé půle si domácí vzali s sebou šesti brankový náskok. Druhá půle se nesla ve stejném duchu jako první poločas, ovšem k vidění bylo více technických chyb a nepřesností na obou stranách. Domácí celek pokračoval ve svém výkonu až do 50. minuty zápasu a Veselí prakticky k ničemu nepustil. Ovšem poté Hraničtí polevili v obraně a začali tvořit technické chyby v útoku. Hosté se díky tomu dostali na dostřel 4 branek a chtěli zápas zdramatizovat. Avšak domácí si svůj náskok z první půle nenechali vzít, a díky tomu mohou slavit zisk dvou bodů.

„Dneska jsme to nezvládli, nezvládli jsme to v hlavách. Připravovali jsme se víceméně na všechno, jaké prostředí nás čeká, měli jsme důkladné video. Ukazovali jsme si, jak hrají Hranice herní kombinace, protože to hrají jinak než ostatní týmy v Extralize. Například jsme dostali tři góly z herní kombinace Hranic, kterou jsme si ještě před zápasem zdůrazňovali,“ kroutil hlavou po utkání trenér Veselí Peter Kostka. Jeho tým se v zápase trápil: „Nebylo to vůbec ono v obraně, prohrávali jsme souboje a ani jsme nebyli v zápase mentálně naladěni. Měli jsme strach něco udělat v útoku, prostě vzít na sebe tu zodpovědnost. Bez Martina Kocicha na středu to v útoku byla jenom taková obíhačka kolem. To byl pro nás první poločas. V druhém poločase jsme to trochu zrychlili, ale pořád to nebyl dobrý výkon. Soupeř dnes prostě zaslouženě vyhrál.”

"Dnes jsme nehráli jen o play-off, ale taky o udržení. Pokud bychom prohráli, bylo by play-off totálně pryč. V prvním poločase jsem byl maximálně spokojen s vynikajícím výkonem. Ale zase mám totální nespokojenost s poslední patnáctiminutovkou, kdy se nám hra rozpadla jako domeček z karet," popisoval smíšené pocity trenér domácích Jaroslav Hudeček. Vysvětloval: "Odvíjelo se to od hry našich středních spojek, které nedokáží udržet rytmus po celé utkání. Jsou to ale mladí kluci, nechci je zatracovat, už si vyslechli své, vyčinil jsem jim možná až moc. Absolutorium jednoznačně zaslouží brankář Klement, který chytal s padesátiprocentní úspěšností. Mrzí mě technické chyby v závěru, mohli jsme to v klidu dohrát do konce. Nic nás nehonilo, ale najednou jsme to uspěchali."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici