HCB Karviná
Zápasy
so 6.2.2021 |

Zápas Jičín - Zubří

Zápasové menu

Jičínští házenkáři přivítali v rámci 17. kola STRABAG Rail Extraligy celek ze Zubří. Těm na lavičce stále ještě chyběl Michal Tonar, kterého na postu trenéra nahradil Pavel Hrachovec. Hostům utekl úvod utkání a ve 14. minutě prohrávali 3:8. V jičínské brance se blýskl Filip Veverka, který držel domácí celek. Poté hráči Jičína začali dělat chyby zejména v útočné fázi a dovolili Valachům dostat se zpět do hry. Poločasový výsledek byl pouze o gól pro domácí. Klíčová fáze utkání nastala v první čtvrthodinovce druhého poločasu, kdy se Zubří prosadilo pouze jednou, zatímco hráči jičínského Ronalu zaznamenali devítibrankovou šňůru. Jičín už pak pouze kontroloval závěr utkání a může se radovat ze zisku dvou bodů za jednoznačné vítězství.

„Za mě je to dnes veliká spokojenost, a to nejenom s předvedenou hrou, ale i s výkonem gólmana a postupným útokem,“ pochvaloval si trenér Jičína Petr Mašát. „Chtěli jsme navázat na vítězství v Hranicích a odčinit prohru před 14 dny v Zubří, kdy jsme ten zápas měli dobře rozehraný, ale kvůli technickým chybám jsme ho ztratili. V dnešním utkání jsme v první poločase dokázali výsledkově odskočit, nicméně jsme dovolili soupeři, aby se vrátil zpět do utkání. Ale jsem rád, že jsme zvládli vstup do druhého poločasu, vytvořili jsme si nadějný náskok, který jsme do konce zápasu už pouze kontrolovali. Mám radost, že nám výše vzájemného skóre dává výhodu a jsem moc rád za všechny, kteří dnes byli na hřišti, protože předvedli skvělý výkon,“ pochválil tým Mašát.

Pavel Hrachovec, trenér HC ROBE Zubří, litoval třetí patnáctiminutovky: „Vstup do zápasu se nám vůbec nevydařil, naštěstí jsme se dokázali vrátit zpátky do hry, takže první půlku utkání hodnotím jako celkově dobrou. Zápas úplně rozhodl začátek druhé půlky, kdy jsme asi čtvrt hodiny nedali gól. Každý to chtěl urvat individuálně a domácí nás trestali rychlými protiútoky. Klíčový dnes byl také výkon domácího brankáře Veverky.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici