HCB Karviná
Zápasy
ne 7.2.2021 |

Zápas Plzeň - Brno

Zápasové menu

Po deseti minutách prohrávali Západočeši 2:4, ale brzy srovnali, jenže výrazněji odskočit soupeři se jim v první půli nepovedlo. Ve 27. minutě vedli 9:6, ale brněnský Horut ještě snížil na poločasových 9:7. Teprve v nástupu do druhé půle získal Talent výraznější náskok, až 16:9 ve 39. minutě. Jenže pak domácím zvlhl střelný prach a dovolili Brnu snížit na 16:13. A v nervózním závěru vítězství uhájili, i když to nebyla příliš pohledná házená, když se domácí nedokázali více prosadit ze spojek.

„Naše výkony letos jsou hodně upracované. Naštěstí jsme je s výjimkou toho na Dukle dokázali bodově zvládnout. Hodně se trápíme v koncovce, vypracujeme si šance, ale neproměníme. I dneska tam byl úsek, kdy jsme nedokázali dát dlouho gól. Paradoxně ve chvíli, kdy jsme vedli 16:9 a měli jsme zápas ve své režii. Soupeře jsme nechali nadechnout. Něco podobného už se nám stalo ve Frýdku-Místku, na tom musíme zapracovat. Pokusů a zakončení z dobrých pozic tam bylo dost, ale chybí mi tam lepší úspěšnost. Potřebujeme, abychom se jedním povedeným zápase dostali z takové křeče. Teď budeme mít dva pokusy s Novým Veselím,“ komentoval aktuální rozpoložení týmu Plzně trenér Petr Štochl.

Podle Pavla Hladíka rozhodla nevydařená přesilovka: „Utkání se rozhodlo v úvodu druhé půle. Prohrávali jsme o dva góly a měli jsme přesilovku 6 na 4, ale v ní jsme udělali dvě technické chyby, Plzeň nám odskočila na pět branek a pak už jsme to jen stahovali. Ještě když jsme na konci prohrávali o dva góly, věřil jsem, že s tím něco uděláme. Na plzeňskou obranu se musí hrát trpělivě a zkusit ji přehrát nějakým systémem, proto útočíme hodně dlouho. V útoku jsme měli Talent načtený, ničím nás nepřekvapil.“

Foto: Hynek Sladký

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici