HCB Karviná
Zápasy
so 5.12.2020 |

Zápas Maloměřice - Nové Veselí

Zápasové menu

Domácí mužstvo vstoupilo do utkání s cílem navázat na zlepšený výkon v minulém televizním utkání v Kopřivnici. Tato skutečnost se projevila od úvodu utkání v aktivní obraně 1/5 a nebývale aktivní hrou v útoku. Hned o počátku si domácí tým vypracoval dvoubrankové vedení. V této fázi utkání domácím velmi dobře pracovaly v útoku spojky, které proměňovaly šance i ze střední vzdálenosti. Nové Veselí se ovšem nechtělo s tímto stavem smířit a taktéž aktivní hrou si vynutilo několik nedovolených zákroků ze strany domácích hráčů potrestaných dvouminutovými tresty, což bránilo Maloměřicím ve zvýšení rozdílu ve skóre utkání. Tato situace trvala až do 25. minuty prvního poločasu, kdy vynikající obranou, podpořenou i skvělými zákroky domácího brankáře, domácí získali míče, rychlými protiútoky Novému Veselí odskočili až na rozdíl 6 branek a poločas skončil skórem 18:12.

Do druhého poločasu nastoupilo Nové Veselí s jednoznačnou snahou od samého počátku zvrátit nepříznivý stav, což ovšem družstvo Maloměřic aktivní obranou dokázalo eliminovat, a tak ve 45. minutě byl rozdíl skóre 4 branky. Utkání pak pokračovalo až do 50. minuty stylem gól za gól. V 50. minutě byl proti Maloměřicím nařízen sedmimetrový hod a spojený s dvouminutovým trestem. V této chvíli se ovšem vytáhl maloměřický brankář Koňařík, který tento střelecký pokus zlikvidoval a z následného protiútoku zvýšil skóre Lukáš Vítek z křídla na 26:20. V posledních deseti minutách byla znát na obou mužstvech značná nervozita, kterou ovšem domácí tým dokázal lépe potlačit a postupně navyšoval svůj náskok až na konečné vítězné skóre 30:24.

„Dostali jsme 18 gólů za první poločas, hráli jsme bezkontaktní obranu a z toho pak pramenilo minimum zákroků v bráně. Nedostali jsme se do protiútoku, do tempa. Takto se nedá hrát, obzvlášť v takovémto zápase. Po prvním poločase jsme znervózněli. Majlontu zahráli hráči, na kterých to stojí. My takovýto zápas neurveme s hráčem, pro kterého je to druhý zápas v lize. Musí zabrat zkušenější, kterým dnes zápas mentálně nevyšel. Rozhodla určitě obranná hra a výkon individualit, který byl na straně Majlontu u zkušenějších hráčů o třídu lepší,“ byl ke svěřencům kritický Peter Kostka.

Vít Musil na lavičce Maloměřic byl pochopitelně spokojenější. „Jsem velmi rád za to, že se

nám ten zápas podařil, protože jsme všichni cítili ten tlak a důležitost tohoto utkání. Cením si hlavně toho, že nám vyšel vstup do zápasu, hráli jsme bez ostychu, dravě na branku. Musím říct, že dnes to bylo hodně o získaných míčích v obraně. Ta obrana byla důsledná, byla agresivní. Tím jsme hlavně v prvním poločase trestali rychlými protiútoky chyby soupeře. To je přesně styl hry, který do sebe potřebujeme dostat. Vyzdvihl bych určitě výkon Lukáše Koubka, který měl spoustu získaných míčů, dobře odpracovanou obranu a v prvním poločase mu to sedělo též i v útoku. Dalším z velkých milníků ve druhém poločase byl Kuba Koňařík v bráně, který svými zákroky dal potřebnou jistotu v obraně. Jsem velice rád, jelikož jsou to první body, a my jsme potřebovali si dokázat, že na tu hru máme a ten výkon je výrazně lepší,než jsme předváděli doposud,“ chválil Musi

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici