HCB Karviná
Zápasy
so 6.2.2021 |

Zápas Dukla Praha - Lovosice

Zápasové menu

Hned v úvodu zápasu se lépe vedlo Lovosicím. Jakoby měly větší energii a chuť v zápase favorizovanou Duklu zaskočit. Pražané prohrávali dokonce o čtyři branky, Dukla se ale nastartovala a do přestávky skóre otočila na 14:12. Ve druhé půli ale zase byly nahoře Lovosice, které výborně držel brankář Hrdlička. Lovci si vypracovali dvou, tříbrankový náskok a Dukla ne a ne se dotáhnout. Svitákova sedmička v závěru znamenala jen bolavou úpravu na konečný jednobrankový rozdíl ve výsledku 26:27.

„Dnes mě ta porážka opravdu hodně mrzí, protože jsme se dokázali zvednout v prvním poločase, když jsme prohrávali o 4 branky, otočit to na poločasových 14:12, dobře vstoupit do druhého poločasu a udržovat si tento náskok. Bohužel potom přišla fáze, kdy jsme neproměnili ani jasné šance, naše efektivita střelby ve druhé půli byla lehce nad 40 % a takhle se vyhrát nedá. I když jsme bojovali až do konce, tak jsme už ani jednou nedokázali vyrovnat stav. Ačkoli jsme několikrát měli míč na srovnání skóre, vynikající Honza Hrdlička byl proti," mrzelo Daniela Čurdu, který dodal: "Zdálo se mi, že Lovosice mají větší energii, rvavost a hlad po výhře. Tu v sobě my musíme nyní znovu vyvolat, protože tabulka je vyrovnaná a každý zápas je těžký a nevyzpytatelný. Je na nás zvednout hlavy a ukázat, že ten výpadek je za námi a jdeme dál. Lovosicím gratuluji, potvrdilo se, že mají silný tým.“

To v táboře Lovosic bylo veselo. "Co dodat? Prostě spokojenost. Porazili jsme Duklu, těžkého soupeře. Myslím si, že ta chuť, kterou jsme dnes měli zejména v druhém poločase, byla hlavním faktorem našeho úspěchu. Tím samozřejmě neříkám, že Dukla ji neměla, oba týmy odehrály krásný zápas. Jak jsem říkal i v předzápasovém komentáři, myslím, že taková házená se musí divákům líbit. Dukláci hráli hezky, myslím si, že my taky a možná jsme na konci vyhráli díky pár zákrokům Honzy Hrdličky, který nám chytil důležité trháky, sedmičku, a to nás vlastně nakoplo. Na druhou stranu, Tomáš Petržala byl naprosto srovnatelný soupeř. Jak mi řekl vedoucí družstva, nebyli jsme osm minut schopni dát branku, takže to dnes fakt byly nervy a jsem rád, že jsme nakonec uspěli," řekl k zápasu trenér Lovosic Jan Landa.

Foto: Ladislav Adámek

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici