HCB Karviná
Zápasy
so 20.3.2021 |

Zápas Dukla Praha - Brno

Zápasové menu

Házenkáři Králova Pole v dohrávce 19. kola vzdorovali pražské Dukle, ještě deset minut před koncem prohrávali o jediný gól. Nakonec ale papírovému favoritovi podlehli tříbrankovým rozdílem.

Přitom první poločas byl jednoznačně pod taktovkou Pražanů. Po vyrovnané úvodní pětiminutovce navýšili vedení až na šest branek v 18. minutě (14:8). Šnůra tří branek Brňanů mezi 36. a 37. minutou znamenala rychlou korekci na tříbrankový rozdíl, další tříbranková série o čtyři minuty později dotáhla Královpopolské už na dostřel branky 25:24 a Dukla se musela začít bát o výsledek. Trenér Čurda bral oddechový čas a to domácím pomohlo. I přes vyloučení Klímy třikrát skórovali, znovu odskočili na 29:25 a přestože po time-outu Brno ještě dotahovalo, Dukla už si odstup a s ním i body pohlídla.

„Utkání se mi těžko hodnotí, jsme hlavně rádi, že se odehrálo, protože se přesunovalo. Myslím si, že jsme to prohráli v první půlce. To byl pro náš složitý poločas, možná i trošku o disciplíně a nějakých jiných věcech. A tam jsme prostě prohráli o pět,“ litoval nevydařeného úvodu trenér Brna Pavel Hladík. „V druhé půlce bych řekl, že jsme podali naši podlahu, na co teď máme, a stáhli jsme to až na gól. Bohužel jsme pak nedali dvě šance a prohráli přesilovku, myslím dva-nula. A tam jsme měli v podstatě jedinou šanci, kdy v nás v utkání pustili na to, abychom ho mohli otočit. A to jsme nevyužili. Takže jsme smutní, ale odjíždíme s hlavou nahoře, protože jsme se rvali a určitě se nemáme za co stydět. Je to naše první sezóna, je to nový tým a na Dukle prohrát o tři body není ostuda. Musíme pracovat tvrdě dál," dodal smířlivě Hladík.

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha, soupeře pochválil: „Zápas nadstandardní úrovně. Brno tady rozhodně potvrdilo, že má tým, který má hrát nahoře, ne takhle dole. Takže velmi kvalitní utkání, já jsem rád za dva body.“ Litoval nedostatků ve vlastní hře. „My jsme si je dali jako cíl, chtěli jsme se vrátit zpátky na třetí místo. Určitě nám výborně fungoval útok, zase jsme nastříleli přes třicet branek s velmi dobrou úspěšností, ale bohužel jsme nebyli schopni odbránit hru pivota a soupeřových spojek. Tam jsme měli problémy. Ukázalo se, že Jezdimirović, Arsenić a spolupráce se Sekulićem je prostě velice dobrá a trápilo nás to celý zápas. Pro mě je extrémně důležité, že jsme to utkání vedli a že jsme ani jednou soupeře nepustili na to, že by se vrátili přes nás zpátky, ale že jsme vždycky alespoň o gól vedli a v závěru jsme to prostě zlomili. Takže pochvala, hrajeme v podstatě bez pivota, máme několik zraněných. Za mě pochvala, jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. Teď se chceme připravit na Karvinou," vyhlíží k dalšímu duelu Čurda.



Foto: Ladislav Adámek

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici