HCB Karviná
Zápasy
ne 28.2.2021 |

Zápas Frýdek Místek - Jičín

Zápasové menu

Ve 20. kole STRABAG RAIL Extraligy chtěli hráči Pepino SKP Frýdek-Místek proti výběru HBC RONAL Jičín ukončit sérii čtyř porážek v řadě. Od začátku se hrála poměrně rychlá házená a první minuty patřily především brankářům. Domácí výběr držel Vít Pyško jistými zákroky, v brance Jičína mu sekundoval zkušený Veverka. Žádný tým si tak nedokázal vytvořit větší než dvoubrankový náskok. Hosté naposledy vedli v 15. minutě, kdy bylo skóre 6:7. Pak ale domácí celek otočil na 9:7. Větší náskok si sice nevytvořil, ale i díky dvěma neproměněným sedmičkám Jičína šli domácí po prvním poločase do šaten s vedením 15:13.

Po změně stran to zpočátku vypadalo na to, že Frýdek-Místek dokáže Jičínu odskočit. Během prvních pěti minut se totiž jeho vedení navýšilo na 19:14. Jičínští ale zbraně nesložili a začali postupně náskok stahovat. Čtvrt hodiny před koncem už byl rozdíl ve skóre jen jednogólový. Domácí vedli 23:22. Následně přišla pasáž, kdy se hodně vylučovalo. Navíc Jakub Kastner dostal přímou červenou kartu, když ze sedmimetrového hodu trefil do hlavy brankáře Jana Marenčáka v brance Frýdku-Místku. Zápas dospěl do nervy drásající koncovky, kterou nakonec zvládli lépe domácí. Ty střelecky táhl navrátilec do sestavy Vojtěch Petrovský, který zatížil konto Jičína deseti přesnými zásahy. Poslední tři branky nastřílel nejlepší střelec Frýdku-Místku Radim Chudoba.

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek, si po zápase mohl oddechnout. „Spadl nám kámen ze srdce. Čekal jsem těžký zápas, protože Jičín hraje krásnou házenou, kombinační, velmi rychlou. Navíc jsme byli v situaci, kdy jsme prohráli čtyřikrát za sebou. Třikrát sice se silnými soupeři jakými jsou Dukla, Plzeň a Karviná, ale poslední porážka od Maloměřic nás bude mrzet do konce sezony. Nebylo to lehké, protože tam jsme zápas úplně zkazili a kluci byli hlavami hodně dole. Nebylo jednoduché je zvednout během týdne. Dneska to bylo znát, protože nám chyběla lehkost, ale o to více jsme bojovali a musím pochválit každého, kdo byl na hřišti, protože výhru vydřeli. Byli jsme daleko agresivnější a fungovala nám mnohem lépe obrana i útok v porovnání s tím, jak tomu bylo v Maloměřicích,“ těšilo domácího trenéra.

„Chtěli jsme Frýdku-Místku oplatit porážku z domácího prostředí. Když se podíváme na vývoj tabulky, tak si myslím, že dneska by nám stačil i bod. Jenže v klíčových momentech, ať už v prvním poločase, na začátku druhého i ve fázi, kdy jsme vyrovnali, ale nedokázali jsme vedení otočit v náš prospěch, se ukázalo, že rozhodující asi byla zkušenost hráčů jako je Sklenák, Petrovský a Chudoba. Hlavně díky nim asi Frýdek byl lepší o dva góly, o které nakonec vyhrál. Nedali jsme tři sedmičky. Klíčové momenty jsme prohráli 3:1. Díky nim Frýdek-Místek o dva góly vyhrál,“ zhodnotil výkon týmů na hřišti trenér Ronalu Petr Mašát.

Foto: Jan Smekal

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici