HCB Karviná
Zápasy
st 15.9.2021 |

Zápas Dukla Praha - Nové Veselí

Zápasové menu

Velké drama se odehrálo také v Praze. Nové Veselí přijíždělo na palubovku loňského bronzového medailisty psychicky posilněné o dvě vítězství. Naopak hostitelé na body stále čekali, po jedné těsné a jedné výrazné prohře chtěl mladý celek pod vedením Michala Tonara konečně uspět. Ve středeční předehrávce 3. kola se to podařilo, Dukla zvládla závěr utkání a díky tomu zůstaly body doma.

Domácí Marek Hlinka otevíral skóre, které ale za malou chvíli Veselí převrátilo na svoji stranu. Žádné gólové hody se v hale Ruzyně nekonaly, po dvaceti minutách hry snižoval David Šůstek na 6:7. Veselí se téměř po celý první poločas drželo v mírném náskoku, Roman Dodica a Luboš Bartůněk se svými góly postarali o nejvyšší vedení hostů v celém zápase, pět minut před koncem úvodního dějství zvyšovali na 7:10. David Šůstek ještě vstřelil jeden gól a do kabin tak šla Dukla s dvoubrankovou ztrátou. Vyrovnaný stav svítil na tabuli znovu až ve čtyřicáté minutě, veselského brankáře nadále zaměstnával nejlepší střelec utkání, David Šůstek. K němu se v následujících minutách přidali Jakub Krušberský a Jiří Rakouský, ve vedení ale hostující hráče udržely čtyři góly Jiřího Gregoroviče v řadě, po něm pálil přesně Luboš Bartůněk. S góly se především v závěru nakonec přeci jen roztrhl pytel, Marek Hlinka minutu před koncem vyrovnával na 24:24, trenér hostů Peter Kostka si následně vzal time-out. Ten jeho týmu nepomohl, poslední dvě gólové střely patřily Dukle, utkání ukončil zásahem přes celé hřiště do prázdné brány Martin Březina. Dukla si doslova vybojovala první body, Veselí z palubovky odcházelo v této sezóně premiérově poraženo.

Rozhodčí: Špunar Jiří, Šlezingr David

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Je kruté takhle prohrát, když 50 minut vyhráváme, ale dnes jsme nepodali optimální výkon. Je to velká škoda, protože tak indisponovaná Dukla, jako proti nám dnes hrála, roky nebyla. Chybělo jí sebevědomí, elán. Bylo vidět, že je v křeči. My jsme ji postavili tímhle zápasem na nohy, tak alespoň věřím, že to v Evropském poháru potvrdí. Gratuluji k domácímu vítězství," zhodnotil utkání trenér Veselí, Peter Kostka, který zároveň popřál svému soupeři směrem k EHF European Cupu. Michal Tonar souhlasil, že jeho tým si vítězství doslova vybojoval v posledních minutách. „Bylo to vážně vybojované utkání se šťastným koncem pro nás. Pořád jsme se chtěli dotáhnout, což stojí strašně moc sil. Ale jsem rád, že jsme to dokázali. V posledních pěti, možná dokonce dvou minutách, se to otáčelo. Bylo to rychlé. A my jsme tohle vítězství potřebovali. Za dva dny hrajeme Evropský pohár, kam by se nám asi nastupovalo dost těžko, kdybychom třikrát padli v lize. Takže určitě velká pochvala celému týmu za přístup. Ale je to jen taková první hvězdička a doufám, že teď budou pomalinku přibývat další. Teď nás čeká Evropský pohár a já pevně věřím, že za dva dny se zase navrátíme oběma nohama na zem a budeme bojovat o postup."