HCB Karviná
Zápasy
st 29.9.2021 |

Zápas Kopřivnice - Frýdek Místek

Zápasové menu

Začátek utkání vyšel lépe hostujícím hráčům. Po úvodním gólu Zbyňka Bureše vyrovnával kopřivnický David Zima, do dvougólového vedení dostal později hosty Vojtěch Petrovský a po něm zvyšoval už na 5:2 ve prospěch Frýdku Radim Chudoba. Následovala hlasitá reakce domácího týmu, kteří během přesilovky skóre vyrovnali a v sedmnácté minutě vedli po gólu Pavla Musálka 7:5. Hostující lavička si vzala oddychový čas, po kterém se až do poločasové sirény drželi domácí ve dvou až tříbrankovém vedení. Zdeněk Čadra dokonce zvyšoval na 13:9, což byl také stav po první třicetiminutovce.

Druhý poločas gólově načal domácí hráč Jan Hanus, po něm snižoval Jan Mucha. Kopřivnice se stále držela v komfortním vedení, Martin Střelec zvyšoval na 18:12 a Zdeněk Čadra necelých dvacet minut před koncem na 20:14. Pasáž mezi pětačtyřicátou a pětapadesátou minutou ale ovládli hosté z Frýdku. Ačkoliv neproměnili sedmimetrový hod, postupně mazali svoji ztrátu, až Jan Mucha snižoval na rozdíl jednoho jediného gólu a čtyři minuty před koncem zápasu dokonce Adam Gřešek vyrovnal na 21:21! Až poté se po delší době prosadili domácí, sedmimetrový hod proměnil Domagoj Grizelj. Vyrovnání zařídil Jan Rajnoha, načež poslední a rozhodující gól vstřelil minutu a půl před sirénou Zdeněk Čadra. Svým pátým gólem rozhodl o druhé výhře svého týmu v řadě.

Rozhodčí: Bubeníček Tomáš, Petruška Tomáš

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

„Nějakých pětačtyřicet minut jsme byli lepší, velice dobře jsme bránili, byli jsme schopni tahat rychlý útok a byli jsme produktivní. Avšak zhruba od 45. minuty jsme přestali v útoku hrát, jako bychom měli najednou strach o výsledek. Nebyli jsme ostří, Frýdek-Místek se chytil a začal využívat získaných balónů, chodil do rychlého útoku, což nám dělalo problém. Nakonec jsme měli obrovské štěstí, že jsme vyhráli o branku. Myslím, že to jsou hrozně moc cenné body, protože Frýdek-Místek v sezoně určitě ukáže, že to je velice silný tým. Špičkový výkon opět v bráně podal Marek Žingor. Byl výborný v době, kdy obrana fungovala. Když však přešel soupeř do rychlého útoku, tak se pak i on mohl roztrhat, aby něco chytil,“ hodnotil utkání domácí a šťastnější trenér Lubomír Veřmiřovský.

„Těžko se mi to hodnotí po takové prohře. Měli jsme výborný vstup do utkání, hráli jsme, co jsme chtěli hrát, vedli jsme o tři góly. A pak se nám to trošku rozsypalo, nefungovala nám obrana, nefungoval nám útok. Pasáž od zhruba 11. minuty do 46. minuty jsme prohráli snad o osm branek. Nehráli jsme v té době v útoku to, co jsme si řekli, chtěli jsme hrát rychleji. Místo toho jsme se hodně vázali na souboje jeden na jednoho, a to Kopřivnice ubránila. To nás stálo zápas, protože tam získala Kopřivnice náskok, který v závěru těsně ubránila. V okamžiku, kdy jsme hráli kombinačně, tak s tím měl soupeř problém. Musím ale kluky pochválit za bojovnost, výborný úvod, výborný závěr, ale ta střední pasáž nás stála zápas. Tam nám domácí odskočili, což se proti takovému týmu hodně těžko dohání,“ litoval lodivod Frýdku, Daniel Valo.