HCB Karviná
Zápasy
so 9.10.2021 |

Zápas Nové Veselí - Zubří

Zápasové menu

Dva týmy s vynikají formou na sebe narazily na Vysočině. Zubří se po neúspěšném boji s aktuálním lídrem tabulky chtělo vrátit na vítěznou vlnu, domácí hráči byli ale proti. Z těsného vítězství se po závěrečném hvizdu radovali házenkáři Veselí, kteří se tak psychicky posilnili před dalším náročným zápasem v Karviné.

Lepší start do zápasu si domácí hráči ani přát nemohli, Roman Dodica otevřel gólový účet utkání a za čtyři minuty už zvyšoval na 5:1! Na to logicky reagoval hostují trenér oddychovým časem, po kterém začal řádit Lukáš Mořkovský. I díky jeho pěti gólům prohrávalo Zubří ve čtrnácté minutě už jen nejtěsnějším rozdílem, 7:8. Náskok vrátil domácím Roman Dodica, prosazoval se také Adam Ptáčník. Výraznější vedení ale Veselí neudrželo, o poslední góly první třicetiminutovky se podělili Ondřej Mika a Tomáš Mičkal. Do druhé půle tak vstupovalo Zubří se ztrátou jediného gólu, kterou zcela smazalo v devětatřicáté minutě. Po gólech Lukáše Mořkovského vyrovnával na 19:19 Matěj Havran. Záhy inkasoval červenou kartu zuberský Josef Dobeš, hosté se ale rozhodit nenechali. Naopak, poprvé v utkání šli do vedení, po gólu Miroslava Jurky otočil stav Mořkovský a na 24:22 zvyšoval Tomáš Mičkal. Ve vedení vydrželo Zubří až do čtyřiapadesáté minuty, vyrovnání zařídil Jakub Flajsar a Vojtěch Krčál. Druhý jmenovaný byl pak na konci úspěšné veselské pasáže, díky které vedl domácí celek necelé tři minuty před koncem o dva góly! V poslední minutě snižoval na 30:31 Lukáš Hybner, po time-outu ale dohráli svoji poslední akci házenkáři Veselí na Romana Dodicu, který se podesáté v zápase nemýlil a rozhodl o pátém triumfu svého celku v této sezóně.

„Nejdříve bych pogratuloval Veselí k vítězství. Zápas splnil vše, co jsme od něho očekávali, že to bude boj od začátku do konce. Soupeř hrál to, co jsme od něj čekali. Bohužel se nám nepodařilo naplnit některé naše taktické záměry. Utkání bylo vyrovnané. Z mého pohledu by mu slušela i remíza, ale pár drobností na konci zápasu rozhodlo o vítězství domácích, takže gratulace,“ uznal sportovně vedoucí zuberského celku Zbyněk Mizera.

„Další emotivní večer a nádherná reklama na českou nejvyšší soutěž. Zápas měl vše, co dělá z házené nejkrásnější a nejdynamičtější kolektivní sport a kvůli čemu ji tak milujeme - extrémní nasazení, neuvěřitelnou atmosféru a neustále se měnící průběh utkání, během kterého se obě družstva střídaly ve vedení. Vstup do zápasu jsme měli excelentní. Věděli jsme, že klíčové bude vyrovnat se soupeři ve fyzickém nasazení a především zvládnout individuální obranné souboje. Hráli jsme dostatečně agresivně, výsledkem čehož bylo velké množství důležitých obranných přerušení na naší straně. Energii a extrémní tempo z obranné fáze jsme navíc dokázali velmi efektivně přenést do rychlého přechodu do útoku… Na závěr musím opakovaně poděkovat našim fenomenálním fanouškům. Kdo to nezažil, neuvěří. Děkujeme, jste tím nejlepším dopingem, jaký znám,“ radoval se po dalším vítězství Peter Kostka, trenér Nového Veselí.

Rozhodčí: Bareš Marek, Uhlíř Jakub

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici