HCB Karviná
Zápasy
ne 10.10.2021 |

Zápas Plzeň - Kopřivnice

Zápasové menu

Talent své fanoušky v prvním poločase pozlobil, v tom druhém si ale vystřílel vítězství. Kopřivnice totiž dokázala úvodní třicetiminutovku vyhrát o čtyři góly, dominantní nástup domácího týmu do druhé půle ale rozhodl o tom, že dva body zůstaly v Plzni.

Jan Stehlík sice otevřel gólový účet utkání, v dalších minutách už stříleli ale především hosté, konkrétně Jan Hanus. Ten zvyšoval náskok Kopřivnice na 4:2, ve čtrnácté minutě pak na 6:4. Po něm převzal v dalších minutách střelecké žezlo Zdeněk Čarda a domácí hráči pouze dotahovali. V dvaadvacáté minutě snížil Petr Linhart na rozdíl dvou branek, hosté si ale ještě do poločasové přestávky vystříleli zpět čtyřbrankové vedení. Adam Lazarovič ukončil první dějství gólem na 17:13 ve prospěch Kopřivnice. Plzeňští hráči si byli dobře vědomi, že je třeba přidat a nástup do druhého poločasu měl obhájce titulu drtivý. Za dvě a půl minuty byl náskok Kopřivnice pryč, Jakub Šindelář vyrovnal na 17:17. Po dlouhé době byla Plzeň ve vedení díky gólu Petra Vinkelhöfera, do dvoubrankového vedení následně dostal svůj tým Jakub Douda. Hosté ale neskládali zbraně, a až do závěrečné desetiminutovky nepustili Talent do trháku, opakovaně vyrovnával například Jan Hanus, Zdeněk Čarda ze sedmimetrového hodu stanovil skóre 27:27. Závěr ale patřil domácím. Přesně mířil Petr Linhart, následně opakovaně Daniel Režnický a Tomáš Nejdl šest minut před koncem zvyšoval na 32:27. Kopřivnice už nestihla zareagovat a Západočeši si došli pro další vítězství, čímž se bodově dotáhla na Lovosice a Nové Veselí.

„Dneska to byl zápas dvou úplně rozdílných poločasů, vstoupili jsme do něho vlažně. Neproměňovali jsme šance a když se k tomu přidal nedůraz v obraně, byla z toho čtyřbranková ztráta. Ve druhé půli se obraz hry změnil, hráli jsme handball, který bychom si představovali. Rychlý, důrazný, bez zbytečných ztrát. A díky tom jsme zápas otočili. Bez té vydařené pětiminutovky v úvodu druhé půle, bychom to těžko lámali,“ hodnotil utkání trenér Talentu Petr Štochl.

Lubomír Veřmiřovský sice stanovil na první poločas správnou taktiku, nakonec ale musel utkání hodnotit z pozice poraženého. „Před utkáním jsem kluky upozorňoval, že Plzeň mívá vlažnější vstupy do zápasů, abychom se toho pokusili využít. To se nám také podařilo. Ale bohužel ve druhé půli soupeř zatáhl obranu a my jsme se rychle zbavovali míče, měli jsme být trpělivější. Domácí dali během tří minut pět branek, to je nakoplo, i když jsme pak ještě drželi remízu, těžko jsme se proti kvalitnějšímu týmu Plzně prosadit.“

Rozhodčí: Šlezingr David, Špunar Jiří


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici