HCB Karviná
Zápasy
st 13.10.2021 |

Zápas Dukla Praha - Plzeň

Zápasové menu

Plzeň nemá na pražskou palubovku nejlepší vzpomínky. Letos zde hrála již třikrát, na jaře ještě v rámci uplynulého ročníku ani v jednom případě nedokázala v základní hrací době zvítězit. Házenkáři Dukly se ale po odchodu výrazných tváří stále sehrávají a Plzeň i díky tomu, stejně jako díky dobrému výkonu svých hráčů, tentokráte bez výraznějších potíží vyhrála a drží se na druhém místě.

Skóre otevřel ve třetí minutě domácí Marek Hlinka, soupeř ale odpověděl třemi góly v řadě. Plzeň se držela ve dvoubrankovém vedení, na čemž se podílel především čtyřmi góly za sebou Tomáš Nejdl. Po dvaceti minutách se ten samý hráč prosadil znovu a zvyšoval na 11:8 ve prospěch Plzně. Ze sedmimetrového hodu snižoval David Šůstek a po něm upravil Jakub Krušberský na 10:11. S góly se roztrhl pytel v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu, přičemž míče končily častěji v dukelské síti. Tomáš Nejdl zvyšoval náskok Talentu už na pět branek, poločasový stav 15:19 zařídil gólem v poslední vteřině Marek Hlinka. Náskok si hosté dokázali bezpečně udržovat, Petr Linhart zvyšoval na 23:17, Ondřej Šafránek efektním gólem patnáct minut před závěrečným gólem na 26:20. Nejvýraznější vedení za celé utkání měla Plzeň v devětačtyřicáté minutě, kdy dostal do svůj tým do vedení 30:21 Jakub Šindelář. V závěrečné desetiminutovce domácí alespoň snížili, o tři góly se postaral David Šůstek a Marek Hlinka celé utkání ukončil. Před ním se podvanácté prosadil nejlepší střelec zápasu, Tomáš Nejdl.

„Bohužel to byl další ze zápasů, o kterém se dá říct, že jsme se porazili vlastními chybami. Říkali jsme si, že v obraně musíme být aktivní, ale couvali jsme. Zlepšení, které jsme očekávali, se nedostavilo. To se bohužel poté přeneslo i dopředu, měli jsme tam hodně technických chyb. Tím jsme se pak dostali i na ten osmibrankový rozdíl. Pak už bylo vážně těžké se na Plzeň dotáhnout. Jejich hráči, hlavně ti starší, vědí, jak se mají v takové situaci chovat, takže pak už s námi dohráli zápas s těmi šesti, sedmi góly rozdílu. Prostě jsme propadli jak vzadu, tak vepředu. Máme teď dva dny a já pevně doufám, že se srovnáme a na evropský pohár budeme v trochu jiném rozpoložení. Potřebujeme to,“ hodnotil utkání také směrem k evropským pohárům Michal Tonar.

Petr Štochl byl rád, že oproti utkání s Kopřivnicí se jeho tým dostal do utkání od první minuty. „Musím říct, že jsem spokojený, samozřejmě s výsledkem, s vítězstvím, ale i s předvedenou hrou. My jsme se loni na Dukle trápili, dvakrát jsme tu dostali i dost významný výprask, jednou jsme vyhráli až na sedmičky při play off, takže z tohoto pohledu to je pro mě velká radost, že jsme dokázali relativně v klidu zápas vyhrát. Je pravda, že má Dukla po změnách v kádru, ještě chvíli si to bude sedat. Myslím, že se v průběhu sezóny bude výrazně zlepšovat, takže jsem docela rád, že jsme tu hráli relativně brzy, protože věřím tomu, že se bude zvedat.“

Fukala Přemysl, Mohyla Radek

ČSH

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici