HCB Karviná
Zápasy
st 15.12.2021 |

Zápas Zubří - Frýdek Místek

Zápasové menu

Rovněž středeční dohrávka měla jasného vítěze, na domácí palubovce nedopustilo Zubří žádné překvapení a došlo si pro vítězství nad Frýdkem-Místkem. Do zápasu naskočili hostující házenkáři téměř po měsíci, naposledy se divákům představili 24. listopadu. Herní výpadek se na hřišti projevil a velký krok ke konečnému zisku dvou bodů udělali Zubřané už v prvním poločase.

Frýdek sice otevřel díky Daliboru Mynářovi gólový účet, v pozici vedoucího týmu ale vydrželi hosté za celý zápas jen necelých třicet vteřin. David Mazurek poté vyrovnal, dva góly v krátkém sledu vstřelil Josef Dobeš a Ondřej Mika zvýšil v sedmé minutě už na 6:2. Střelecký apetit neztráceli domácí ani v dalších minutách, na góly Mořkovského či Jurky však dokázali hráči Frýdku alespoň odpovědět, manko stahovali Radim Chudoba a Jakub Ondrušík. Za stavu 12:6 se frýdeckým házenkářům vydařila pasáž mezi čtrnáctou a šestnáctou minutou, během které snížili na rozdíl tří gólů a na dostřel se drželi až do závěrečné šestiminutovky první půle. Na úvod pětadvacáté minuty ale přišlo dvojnásobné oslabení, kterého Zubří využilo a po čtyřech gólech v řadě odcházelo do kabin s vedením 20:13.

Přetahovaná pokračovala také v druhém poločase, navrch měli ale stále domácí. Miroslav Jurka zvýšil vedení již na 25:16, snížit se podařilo Mynářovi a o chvíli později si při svém extraligovém debutu připsal také první vstřelený gól frýdecký Alexander Moješčik. Zubří nadále zaměstnávalo hostující obranu a především brankáře ze všech pozic, góly si mezi sebe rovnoměrně dělili Mořkovský, Dobeš, Palát či Jurka, posléze se prosadil také Pavel Bajer, jenž v devětačtyřicáté minutě navýšil vedení domácích na 31:21. Stejný hráč o pár minut později zařídil nejvýraznější vedení Zubří v celém zápase (35:23). Frýdek skóre v závěrečných minutách alespoň zkorigoval, Jan Mucha stanovil konečný stav na 36:26. Nejlepším střelcem utkání byl se sedmi góly Miroslav Jurka, o gól méně zaznamenal na druhé straně Radim Chudoba.

Rozhodčí: Rozhodčí: Valášek Mojmír, Vychodil Jaroslav

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici