HCB Karviná
Zápasy
so 16.10.2021 |

Zápas Jičín - Maloměřice

Zápasové menu

Jičín měl na kontě před sedmým kolem pouze jediné vítězství proti Hranicím, naprosto stejná bilance „zdobila“ také Maloměřice. Oba týmy se tak pohybují v pásmu skupiny o udržení, ze které by se rády dostaly. Důležitý krok udělali v sedmém kole házenkáři Jičína, na domácí palubovce zvítězili o devět gólů a posunuli se před Frýdek-Místek, který bude svůj zápas dohrávat ve středu.

David Krahulec začal své nejlepší utkání v sezóně gólem na 1:0, v deváté minutě zvyšoval na 5:3. Maloměřice se svého soupeře držely, postupnými krůčky ale domácí své vedení navyšovali. Ve dvaadvacáté minutě se dvakrát prosadil Tomáš Musil, jenž snížil na 9:11. Závěr úvodního dějství lépe odehráli házenkáři Jičína, David Krahulec upravil skóre na 13:9 a minutu před koncem na 16:10. Korigovat stihl Jiří Havlát, po jehož gólu šli hosté do kabin s pětibrankovou ztrátou. Při chuti zůstával i po přestávce David Krahulec, jenž se prosadil ze sedmimetrového hodu a následně mířil přesně i ze hry, díky čemuž Jičín vedl 19:13. Do nadějně se rodícího náskoku domácích se ale rozhodli hráči Maloměřic ještě „hodit vidle“, na Davida Popelu a Viktora Hastíka navázal nadvakrát Michal Dostalík a náhle byl stav 19:17. Skóre zůstávalo po další minuty na dvou až tříbrankovém rozdílu. Zřejmě rozhodující pasáž nastala devětačtyřicátou a třiapadesátou minutou, Jičín ji vyhrál 4:0 a vedl 27:20, přičemž toto skóre stanovil David Krahulec svým jedenáctým gólem. Maloměřice už neměly na odpověď síly, domácí naopak ještě navýšili a své příznivce v hledišti potěšili vítězstvím 30:21.

„Z hlediska vývoje v tabulce to pro nás bylo strašně důležité utkání, dá se říci, že to byl zápas o čtyři body. Hráli jsme na domácí palubovce, byli jsme postaveni do role favorita a celý zápas jsme se s tím prali. Z mého pohledu samozřejmě zápas vypadá výsledkově velice jednoduše, ale rozhodně tomu tak nebylo. Nedokázali jsme si poradit se spoluprací Maloměřic s pivotem, neproměnili jsme tři sedmimetrové hody, ani jsme se neprosadili z křídel a z proskoku. Musím dneska pochválit gólmana Davida Machalického, který odehrál dobrý zápas a celé utkání nás držel na distanc od Maloměřic. Důležité góly so připsali zkušení hráči, a to nám pomohlo zápas kolem padesáté minuty zlomit ve svůj prospěch“ hodnotil utkání Petr Mašát, lodivod domácího celku.

„Těžko se mi dnešní utkání hodnotí. Už nějakou dobu nás trápí neproměněné šance, a to byl ten největší rozdíl, který dnes na hřišti byl. V některých pasážích utkání jsme byli Jičínu vyrovnaným soupeřem, ale neproměnili jsme 60% střel, které měly skončit gólem. Poté by výsledek vypadal možná jinak,“ řekl po utkání trenér Maloměřic Jiří Řezník. Koncovka byla hlavním rozdílem také podle Michala Dostalíka. „Dnes jsme neproměnili jasné šance, naopak soupeř měl lepší střelbu. Úplně jsme selhali co se procentuálně střelby týče, a to byl hlavní důvod dnešní prohry. Ačkoliv to byl vyrovnaný zápas, výsledek vypadá jinak.“

Rozhodčí: Veselý Lukáš, Zelenka Jan

ČSH

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici