HCB Karviná
Zápasy
st 27.10.2021 |

Zápas Kopřivnice - Dukla Praha

Zápasové menu

Čerstvě povolaná reprezentační spojka Martin Březina otevřel skóre utkání, v páté minutě Marek Hlinka zvyšoval na 3:1 ve prospěch Dukly. Jaromír Petřík později vyrovnával na 3:3, poprvé ve vedení byli domácí po dvou gólech Jana Hanuse. V následujících minutách držel v jednobrankovém vedení Kopřivnici Zděnek Čarda, který úspěšně proměnil tři sedmimetrové hody v řadě. Góly ale dávali také hosté, Marek Hlinka po čtvrthodině hry otočil skóre znovu ve prospěch Dukly, konkrétně na 9:8, pak ale přišla úspěšná série domácích, kteří vstřelili pět gólů v řadě a za stavu 13:9 zastavil narůstající manko Dukly až time-out. Po něm se Pražané znovu přiblížili až na jednu branku, o což se zapříčinil především Filip Březina. Do konce úvodní třicetiminutovky ale Kopřivnice zabrala a nakonec šla do šaten po gólu Jana Gřese za stavu 19:15. Úvod druhého poločasu zvládli mnohem lépe házenkáři Dukly, po sérii gólů z rukou Martina a Filipa Březiny vyrovnával Jakub Krušberský. Další hluché místo ale možná bylo jedním z důvodů, proč nakonec hosté na vítězství nedosáhli. Jan Hanus a Pavel Musálek totiž byli ústředními postavami další gólové salvy do dukelské brány, ze stavu 21:21 bylo čtvrthodinu před koncem náhle vedení domácích 28:22. Dukla až do konce zápasu jenom snižovala a osm minut do konce to bylo dokonce znovu jen o dva góly. Poslední minuty si ale Kopřivnice pohlídala a došla si pro čtvrté vítězství v sezóně.

"Jsme hrozně moc šťastní za dnešní vítězství i kvůli tomu, že to byl můj poslední domácí zápas na lavičce, takže jsem strašně moc rád, že to kluci odmakali a podařilo se nám vyhrát. My jsme asi třikrát utekli na pět branek, ale nedokázali jsme to zlomit nebo udržet, a v těch inkriminovaných chvílích jsme nedali vyložené šance, takže se Dukla vždy dotáhla a byly to nervy až do konce. Nicméně obrovský klobouk dolů všem za výkon a bojovnost, kterou v těch chvílích předvedli a dali do toho srdíčko," hodnotil utkání trenér domácích Lubomír Veřmiřovský.

Podle trenéra Michala Tonara si jeho tým tentokrát oba body opravdu nezasloužil. "Bohužel jsme nedokázali zopakovat ani jeden z těch výkonů, které jsme předvedli v poháru. Nedokázali jsme ani z poloviny dodržovat taktické pokyny, takže se nám hra pomalu rozsypala a na konci byly také špatné výkony všech hráčů v obranných činnostech. Na konci nás bohužel znovu odstřelily technické chyby, kdy jsme se dokázali v posledních pár minutách dostat na dostřel jednoho gólu, kdy to možná mohlo skončit i remízou, ale opět jsme udělali dvě nebo tři hloupé chyby, takže my jsme si dneska ani nezasloužili vyhrát."

Rozhodčí: Hanák Michal, Pavlíček Luboš

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici