HCB Karviná
Zápasy
pá 5.11.2021 |

Zápas Maloměřice - Nové Veselí

Zápasové menu

Házenkáři Majlontu začali sezónu vítězstvím nad Hranicemi, od té doby ale nezískali ani bod. Bilance platí i po desátém kole, na domácí palubovce nestačili na Nové Veselí. Hosté tak potvrdili skvělou formu a nadále se drží mezi předními týmy Extraligy.

Průběh prvního poločasu předznamenaly už úvodní minuty. Jiří Gregorovič zvyšoval vedení hostů na 2:0, David Melichar na 4:2 a Jakub Flajsar na konci jedenácté minuty stanovil stav 7:2 ve prospěch Nového Veselí. Domácí hráči se do zápasu nedostali ani po oddychovém čase, Filip Jung snížil na 3:8, další góly ale padaly výhradně do sítě domácích. V patnácté minutě zvýšil Roman Dodica na 10:3, čerstvý reprezentant Adam Ptáčník pár minut před koncem první půle svým prvním zásahem upravil skóre na 14:5. Po jeho gólu snižovali v dresu Maloměřic Jiří Havlát a Vít Kučera, branky Anura Burnazoviće ale udržely rozdíl mezi oběma celky na devíti zásazích. Vysoké manko mírně stáhli domácí hned na začátku druhého dějství, dvě branky vstřelil Jan Drásal a Filip Zeman snížil na 11:17. Na delší dobu to byla ale poslední výraznější pasáž domácí ofenzivy, Roman Dodica upravil stav na 19:11 a po čtvrthodině hry byli hosté poprvé v desetigólovém trháku po brance Vojtěch Krčála. Až za tohoto stavu dokázaly Maloměřice znovu opakovaně ohrozit hostující branku, Viktor Hastík snížil na 16:23, Filip Zeman pět minut před koncem utkání na 20:26. Vedení a konečné vítězství Veselí ovšem v ohrožení nebylo a Jakub Flajsar ho korunoval v podobě posledního gólu zápasu.

„Kluci mě potěšili. Přesně takovou reakci na slabší pohárový výkon proti Jičínu jsem od nich vyžadoval. Od první minuty jsme výborně bránili a kvalitou jsme dokázali eliminovat nejsilnější zbraň domácího týmu, kterou je spolupráce s pivotem a individuální schopnosti více hráčů. Postupný útok Majlontu je hodně dlouhý. Z toho důvodu bylo rozhodující udržet po celou dobu koncentraci a ihned po zisku míče udeřit rychlým útokem. Právě rychlý přechod nás zdobil. Unavili jsme jim klíčové hráče soupeře, díky čemuž soupeřova útočná fáze už nebyla tak důsledná a efektivní. V první části druhého poločasu jsme ztratili tempo a nehráli dobře. Nebyli jsme tak důrazní při bránění pivota, v útočné fázi jsme měli slabší pohyb a často jsme chodili do brzkého zakončení. I toto je však určitý vývoj, kterým procházíme. Máme před sebou spoustu práce, na kterou se však všichni moc těšíme," hodnotil vítězné utkání Peter Kostka.

Rozhodčí: Halada Petr, Kosmák Jan

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici