HCB Karviná
Zápasy
so 13.11.2021 |

Zápas Dukla Praha - Brno

Zápasové menu

Ještě pár minut před koncem utkání vedla Dukla o tři góly, nakonec se s brněnským SKKP rozešla smírně. Remízový výsledek navíc v závěrečných vteřinách zachraňoval dukelský brankář Tomáš Petržala. Brno si domů veze svůj první bod z venkovních palubovek, Pražané jsou si vědomi, že bod je pro ně málo.

Martin Březina otevřel skóre utkání, které už po několika chvílích vyznívalo jasně pro domácí, Jan Blecha totiž z protiútoku zvyšoval už na 4:1. V desáté minutě snížil na rozdíl jednoho gólu Nikola Jezdimirovič, dva přesné zásahy po něm ale zaznamenal Marek Hlinka a hráči Dukly měli tříbrankové vedení zpět. Hosté tak museli znovu dotahovat manko a povedlo se jim to v šestnácté minutě, kdy Martin Kocich vyrovnával na 7:7. Do vedení se ale Královo Pole nedostalo, naopak, těsné vedení si držela Dukla až do poločasové přestávky. Na 14:11 zvyšoval v sedmadvacáté minutě Hlinka, první poločas pak gólově uzavřel hostující Jakub Bosák. Po přestávce snížil Živanov na rozdíl jednoho gólu, ve čtyřicáté minutě už měla ale Dukla dosud nejvýraznější, čtyřbrankové vedení, Martin Březina zvýšil na 18:14. V trháku vydržela Dukla až do padesáté minuty, Jakub Krušberský upravil stav na 22:18 a jeho tým byl tak na dobré cestě za dvěma body. Brno ale nesložilo zbraně, Nikola Jezdimirovič opakovaně snížil na rozdíl dvou branek, po něm přidali v rychlém sledu góly Živanov a Burget. Vyrovnávací gól si pro sebe schoval opět Jezdimirovič a pár desítek vteřin před koncem utkání svítil na tabuli stav 25:25. Další gól už do konce utkání nepadl, ačkoliv oba týmy měly příležitost rozhodnout utkání ve svůj prospěch.

„Ztratili jsme bod. Je to škoda, protože si myslím, že jsme celou dobu zápasu byli lepším týmem, a to hlavně v obranných činnostech, kde bylo vidět velké naše zlepšení. Doufám, že ve zlepšování budeme pokračovat dál. Ale je velká škoda, že když jsme nad Brnem vyhrávali asi o 4 góly, tak jsme nedokázali z následujících šesti šancí vstřelit branku. Myslím, že tam se to hodně lámalo. Ke konci už byli všichni hráči v takové křeči. Nakonec s tou remízou můžeme být tak napůl spokojení. Život jde dál, ve středu máme doma Český pohár s Karvinou a já doufám, že alespoň zopakujeme ten výkon v obraně a zlepšíme se v útoku,“ hodnotil utkání Michal Tonar, trenér Dukly.

Pavel Hladík souhlasil, že bod je vzhledem k průběhu utkání úspěchem. „Bod bereme, jsme s ním spokojení. bohužel jsme první půlku nezachytili, jak jsme chtěli. Byli jsme připravení, což jsme bohužel dokázali předvést až v posledních patnácti minutách. Na druhou stranu musím říct, že Dukla podala hodně dobrý výkon, a kdyby takhle hrála pravidelně, tak si myslím, že má tak o 4 až 6 bodů víc. Takže to tu bylo těžké, protože utkání soupeři sedlo. O to víc si vážím, že když jsme na konci prohrávali o dva góly, dokázali jsme se zvednout. Asi spravedlivá remíza, pro nás má bod větší cenu, protože Dukla už nutně potřebovala vyhrát.“

Rozhodčí: Bubeníček Tomáš, Petruška Tomáš

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici