HCB Karviná
Zápasy
ne 14.11.2021 |

Zápas Plzeň - Zubří

Zápasové menu

Na západě Čech může být veselo. Plzeňský Talent porazil Zubří a díky zaváhání Karviné se dostal na první místo extraligové tabulky. To bude muset hned příští týden obhájit, protože ho čeká zápas právě na palubovce Baníku. Zubří zůstává na pátém místě a musí vymyslet, co udělat v evropském poháru proti stejnému soupeři jinak.

Úvodní minuty byly poznamenány technickými chybami a nepřesnou střelbou, až po úvodní pětiminutovce se tak Plzeň dočkala prvního gólu, Tomáš Nejdl vyrovnával na 1:1 po předchozí trefě Tomáše Mičkala. Ve vedení byli domácí hráči poprvé v jedenácté minutě, Jakub Douda ze sedmimetrového hodu upravil stav na 3:2. Po čtvrthodině hry navýšil Daniel Režnický na 6:4, o pár minut později vyrovnal na 7:7 David Mazurek. Mírné vedení vrátil domácím Režnický a Stehlík, Zubří opakovaně stahovalo na nejtěsnější rozdíl. V úplném závěru prvního poločasu si západočeští házenkáři vybudovali nejvýraznější náskok v celém dosavadním průběhu střetnutí, Petr Linhart třicet vteřin před hvizdem rozhodčích zvýšil na 15:11. Druhý poločas ale začal pro hosty skvěle, Miroslav Jurka se třemi trefami podílel na smazání plzeňského náskoku a Zubří tak prohrávalo už jen o gól, 16:17. Další góly ale padaly do branky Zubří, Ondřej Šafránek v jednačtyřicáté minutě navýšil vedení plzeňského celku na 20:16. Tentokrát už si domácí svůj náskok pohlídali a ještě ho navýšili, Petr Linhart upravil skóre na 24:18 a poslední naděje hostů zašlapal Jakub Douda, jenž třemi góly v řadě tři minuty před koncem zvýšil na 28:21. Bohdan Mizera už jen kosmeticky upravil skóre, z Plzně ale odjíždí se svými spoluhráči bez bodu.

„Na českou extraligu to byl nadstandardně kvalitní zápas, oba týmy věděly, co chtějí hrát. Potěšilo mě, že jsme ve vysokém tempu vydrželi bez nějakých velkých výkyvů celých šedesát minut. Tlačili jsme na soupeře, zaměstnávali jsme ho. Až na začátek první půle měla naše hra parametry, které jsme si představovali. Určitě při rozboru najdeme i věci, které musíme víc zlepšit, ale rozhodně víc tentokrát bude těch, s nimiž budeme spokojeni. Když budeme takové výkony předvádět pořád, budeme rádi," řekl po zápase Petr Štochl, trenér Plzně.

Výsledek utkání je spravedlivý také podle zuberského trenéra Petera Dávida. „Plzeň vyhrála zaslouženě. Měli jsme velmi dobré fáze, ve druhé půli jsme se dostali na dostřel jediné branky. Ale pak jsme to nezvládli, to jsou zlomové situace. Musíme se z takových těžkých zápasů poučit, máme mladý tým, potřebujeme sehrát co nejvíc těžkých zápasů, abychom příště vydrželi delší časový úsek. Karviná a Plzeň vydrží v tempu celých šedesát.“

Rozhodčí: Kichner Petr, Vacula Michal

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici