HCB Karviná
Zápasy
út 14.12.2021 |

Zápas Nové Veselí - Plzeň

Zápasové menu

Dohrávka 12. kola, jehož výrazná část se odehrála poslední listopadový týden, proti sobě poslala Nové Veselí a plzeňský Talent. Domácí házenkáři odehráli první polovinu sezóny výborně a vybojovali si místo mezi špičkou extraligové tabulky, poslední zápasy se však veselským hráčům příliš nevydařily. Bez bodů zůstali i po úterním utkání, favorizovaná Plzeň vyhrála o šest gólů, díky čemuž zůstávají Západočeši v těsném kontaktu za vedoucí Karvinou.

Po dvou gólech Tomáše Nejdla a Daniela Režnického vedla Plzeň v páté minutě 4:3. Rozdíl ve skóre pak pozvolna rostl až do dvanácté minuty, na 8:5 upravil skóre ve prospěch svého týmu navrátilec do sestavy Michal Tonar. Na následnou branku domácího Davida Melichara odpověděl svým čtvrtým přesným zásahem Tomáš Nejdl a po necelé čtvrthodině hry si první oddychový čas vybrala lavička Nového Veselí. Efekt se dostavil téměř okamžitě, na čtyřech brankách v řadě se dvakrát podílel Adam Ptáčník a Vojtěch Krčál otočil skóre ve prospěch domácích (10:9). Jen pár minut po Peteru Kostkovi tak k time-outu sáhl také Petr Štochl a i tentokrát se jednalo o správný tah. Po návratu na hřiště mířil přesně Milan Škvařil a Jakub Douda, ze sedmimetrového hodu zvýšil Petr Vinkelhöfer na 18:14 ve prospěch Plzně. Snížit na rozdíl tří branek stihl ještě před poločasem ze stejné pozice Jakub Flajsar.

Vedení hostů rychle narostlo hned v úvodu druhé půle, ve čtyřiatřicáté minutě Michal Tonar navýšil na 21:15, před ním se proti svému bývalému klubu prosadil také Marek Korbel. Při chuti střelecké chuti zůstával také Tomáš Nejdl, tři góly v řadě v podání Jana Chmelíka zase donutily Petera Kostku k dvěma oddychovým časům v rozmezí necelých tří minut! Plzeň své vítězství definitivně potvrdila na začátku poslední desetiminutovky, Milan Škvařil upravil skóre na 19:29. Až za tohoto stavu se dokázali opakovaně prosadit také házenkáři Veselí, po brance Roberta Halíčka se dvakrát prosadil Luboš Bartůněk. Také poslední dva góly padly do plzeňské sítě, postaral se o ně opět Robert Halíček, jenž tak kosmeticky zmírnil porážku a stanovil konečný výsledek na 26:32.

„Ve Veselí se hrála výborná házená. Myslet si, že můžeme pravidelně porážet Plzeň, je nepochopení reality. Ale aby se tak mohlo stát, potřebujeme, aby si téměř vše v herním výkonu družstva perfektně sedlo a aby každý hráč podal nadprůměrný výkon. V tomto zápase tomu tak nebylo. Především jsme nedokázali ve stejný časový úsek udržet vysokou úroveň útočné i obranné hry. Sice jsme oba poločasy prohráli o tři góly, ale z našeho pohledu byl jejich průběh diametrálně odlišný. V prvním jsme hráli fantasticky dopředu, neustále tlačili rychlý útok, výborně se hýbali a variabilně řešili mnohé obtížné herní situace proti vysunuté obraně hostů. Nefungovala nám však obrana. Chyběla větší agresivita, více přerušení. Nedokázali jsme uprostřed obrany kvalitně pokrývat spolupráci s pivotem a tvrdě jsme za to pykali,“ viděl především v defenzivě důvod konečné porážky trenér domácího týmu Peter Kostka.

Petr Štochl na plzeňské lavičce naopak mohl být jak s výkonem, tak s výsledkem spokojený. „Já jsem samozřejmě rád, že jsme utkání zvládli a zvítězili bez relativně velkého stresu na konci zápasu, což jsem si přál, protože víme, že Veselí je velmi dobře organizovaný tým, který táhne 60 minut s podporou publika. Ty závěry potom bývají samozřejmě pro soupeře těžké, takže z tohohle pohledu mám velkou radost, jak zápas probíhal. Samozřejmě jsme si vědomi velké síly domácího týmu, ještě po předchozích zápasech, kdy nebylo Veselí tak úspěšné, bylo jasné, že domácí vyvinou enormní tlak na to, aby teď získalo body. Máme velkou radost, že s takto kvalitním týmem jsme dokázali duel zvládnout.“

Rozhodčí: Deml Tomáš, Dvořáček Michal

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici