HCB Karviná
Zápasy
st 16.2.2022 |

Zápas Frýdek Místek - Lovosice

Zápasové menu

V dohrávce 12. kola předvedl Frýdek-Místek luxusní otočku ve druhém poločase, což vyústilo ve skalp čtvrtých Lovosic. Gólový účet zápasu otevřel Jiří Motl, který nakonec nasázel osm branek, domácí odpověděli Jakubem Ondrušíkem a tím začala velká přetahovaná. Lovci byli o krok napřed, první poločas nakonec ovládli díky dvěma brankám bez odpovědi v samotném závěru 15:13.

Vedení soupeře Frýdek začal mazat prakticky okamžitě po přestávce, v po 56 vteřinách prohrával jen o branku, pak následovala dlouhá čtyřminutová pasáž bez gólu, nakonec se radovali opět domácí. Poprvé je poslal do vedení ve 41. minutě Vojtěch Petrovský, který byl společně se Zbyňkem Burešem nejproduktivnějším frýdeckým hráčem (oba šest branek). Velká bitva o každý balon se táhla až do 51. minuty, kdy dokázal Frýdek odskočit na rozdíl sedmi branek! Lovosická efektivita se úplně zasekla, čímž bylo o vítězi rozhodnuto. Devátý celek tabulky si vzít cenný skalp nenechal a přiblížil se osmému Veselí na šest bodů.

„Už v prvním poločase jsme nebránili špatně, ale měl jsem pocit, že nejsme tak nabuzení, jak bychom mohli být. Navíc jsme Lovosice nechali hrát v tom, v čem jsou silné, i když jsme se na to připravovali. Lovosice se prosazovaly hlavně přes levou stranu, kde excelovali Bouček s Motlem. Jsou tím už pověstní a i tentokrát nám dali strašně moc branek. O přestávce jsme si to vyříkali, že budeme chtít tuto jejich sílu eliminovat. A taky se nám to povedlo. Ve druhém poločase jsme předvedli výkon, jaký bych si představoval proti tak silnému soupeři, jakým Lovosice jsou," věděl trenér Frýdku-Místku Daniel Valo. „Výborně nám fungovala obrana, za kterou podal výtečný výkon Vít Pyško. V útoku jsme se prosazovali po krásných kombinacích. Měl jsem pocit, že kluci si házenou užívají, za což jsem nesmírně rád. Opět bych chtěl poděkovat i skvělým divákům, kteří nás hnali. Kluci jejich podporu cítili. Druhý poločas snese přísnější měřítko.“

Na druhé straně samozřejmě převládal smutek. „Zápasů s podobným průběhem, jako byl ten dnešní, jsme odehráli už více. Samozřejmě se mi to hodnotí špatně, protože jsme do zápasu lépe vstoupili. V prvním poločase jsme si mohli vybudovat i větší náskok. Bohužel se nám to nepovedlo. A stejně jako v posledních dvou utkáních i tentokrát chtěl soupeř více, a to rozhodlo,“ shrnul kouč Lovců Roman Jelínek.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici