HCB Karviná
Zápasy
so 4.12.2021 |

Zápas Lovosice - Maloměřice

Zápasové menu

Lovci Lovosice – SHC Maloměřice Brno 31:22 (13:13)

Do zápasu nezasáhla kvůli zdravotním problémům trojice Motl – Malý – Bogdanić, naopak svoji premiéru v „A“ týmu si odbyl dorostenec Pavel Vojíř a comeback do české extraligy po 19ti letech si připsal brankář Michal Galia. Zápas měl jasného favorita v podobě domácího celku, ale Lovci svoji roli nedokázali po celý první poločas naplnit. Po úvodní čtvrthodině si sice vypracovali náskok 9:5, ale protože v dalších šesti minutách nedokázali skórovat (a hostující tým naopak čtyřmi góly v řadě vyrovnal skóre na 9:9), byl to domácí trenér Jelínek, kdo si jako první vybíral oddechový čas. Po něm bylo utkání vyrovnané a tři minuty před koncem dokonce Maloměřice o branku vedly. Nakonec ale do šaten o kousek spokojenější odcházeli Lovci, kteří otočili na poločasové skóre 13:12.

Druhý poločas již vyzněl jasněji pro domácího favorita, kterého v brance podpořil Jan Hrdlička a i díky jeho zákrokům vstřelili hosté za úvodních patnáct minut jen tři branky. Lovci navíc trestali chyby Maloměřic a i díky gólům z rychlých útoků vedli ve 46. minutě 22:16. Střetnutí pak již v poklidu dovedli do vítězného konce a s domácí halou se pro rok 2021 rozloučili vítězně.

"Hráče jsme upozorňovali na to, že pokud budeme dělat technické chyby nebo nebudeme proměňovat, udržíme soupeře na dostřel. To se bohužel v první půli stalo. Spokojen jsem s obrannou fází a spoluprací s brankářem. To nám fungovalo dnes velmi dobře, ale limitovalo nás jedenáct technických chyb v první půli. Díky tomu jsme nebyli schopni získat nějaký výraznější náskok a dostat se do pohodovější situace. To se zlomilo ve druhé půli, dostali jsme se do tempa, soupeře donutili k chybám a vstřelili několik branek z rychlého protiútoku. Tím jsme zápas zlomili," řekl po utkání trenér Lovců Roman Jelínek a Jiří Řezník, trenér Maloměřic, doplnil: "Mně se v poslední době hodnotí všechny zápasy stejně. My máme neustále problém s proměňováním šancí a to se opakuje pořád dokola. Hodnocení je netrpělivost v koncovce z naší strany, nedůslednost, to je největší naše bolest. Z druhé půle jsem dne hodně zklamaný."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici