HCB Karviná
Zápasy
čt 27.1.2022 |

Zápas Jičín - Hranice

Zápasové menu

Na palubovce Jičína se dohrávalo utkání 13. kola nejvyšší české soutěže, a to mezi domácím Ronalem a Cementem Hranice. Do 20. minuty utkání se hrála vyrovnaná házená. V samotném utkání držel hostující celek nestárnoucí brankář Kučerka. Poté následovala sedmibranková šňůra Jičína, a to zejména zásluhou bratrského dua Dolejších. Jičínští brankáři si navíc dokázali poradit se dvěmi sedmimetrovými hody Hranic a v poločase bylo téměř o výsledku rozhodnuto.

Ani druhé dějství nepřineslo žádné drama. Jičínští házenkáři kontrolovali a postupně navyšovali svůj náskok. Jičínu dnes výborně zachytali oba brankáři, Machalický se dokonce blýskl třemi chycenými sedmimetrovými hody Hranic. V samotném závěru utkání docházely Hranicím síly a utkání tak skončilo nevídaně vysokým rozdílem třinácti branek.

„Jsem samozřejmě velmi rád za důležité body. Výsledek vypadá komfortně. Každopádně jsme neměli příliš dobrý začátek utkání, nechali jsme soupeře, aby s námi držel krok, ale naštěstí jsme se po první odehrané třetině dokázali srovnat a až teprve poté jsme zápas začali kontrolovat. Nicméně nejsem příliš spokojený s naší hrou, tempem a agresivitou,“ komentoval po zápase jičínský trenér Petr Mašat.

„Jednoznačně zasloužené vítězství domácího celku, které nás v podstatě předčil ve všech činnostech. My jsme hlavně zaostávali v postupném útoku, kde jsme byli doslova tragičtí a neproměňovali jsme stoprocentní šance, ze kterých poté domácí lehce skórovali. My jsme domácím dovolili to, co oni chtěli nebo to, na co jsou zvyklí. Jičínští mají vynikající přechod do rychlého útoku a my jsme jim ještě na to nabíjeli, takže tady vidím ten hlavní problém. Toto utkání se nám opravdu nepovedlo. Nemohu vyzdvihnout výkon ani jednoho našeho hráče. Byl to spíše odvar kolektivního výkonu. Jsem opravdu hrubě nespokojený, představoval jsem si, že Jičín dokážeme více potrápit, ale opak byl pravdou a domácí jednoznačně vyhráli,“ nešetřil kritikou na druhé straně kouč Cementu Jaroslav Hudeček.

Rozhodčí: Šlezingr David, Špunar Jiří.

Foto: HBC Ronal Jičín

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici