HCB Karviná
Zápasy
so 4.12.2021 |

Zápas Kopřivnice - Nové Veselí

Zápasové menu

Povedený vstup do prvního poločasu zažil domácí celek. Ten si během první dvacetiminutovky vybudoval až sedmibrankový náskok. V závěru první půle se ale hosté probrali a do poločasové přestávky odcházeli s přijatelnou ztrátou tří branek 15:12. Po změně stran se Nové Veselí snažilo manko smazat, což se mu postupem času podařilo. Deset minut před koncem svítilo na světelné tabuli nerozhodné skóre 22:22 a očekával se dramatický závěr. Ten se ale nekonal, Kopřivnice zvládla závěrečnou desetiminutovku na jedničku a vytvořila si znovu sedmibrankový náskok, který hosté v úplném závěru už jen korigovali na konečných 31:25.

„V dnešním utkání jsme chtěli jednoznačně odčinit prohru, kterou jsme utrpěli s Novým Veselím v podzimní části sezóny. Připravovali jsme se hlavně na to, že musíme vycházet z dobré obrany, protože Veselí má v útočné fázi kvalitní a urostlé hráče. S výjimkou snad jednoho úseku ve druhém poločase, kdy to bylo ale spíš o tom, že jsme neproměnili nějaké šance a Veselí s námi srovnalo krok, jsme splnili vše do puntíku a získali jsme zasloužené a důležité vítězství," hodnotil výkon týmu trenér Kopřivnice Aleš Chrastina.

Peter Kostka, trenér TJ Sokol Nové Veselí, netajil rozhořčení: „Těžko se mi hledají slova. Jsem rozzlobený a zklamaný, neboť dnes jsme si nezasloužili vyhrát. Domácí byli hladovější a za vítězstvím šli mnohem důrazněji a s větším nasazením. Ne, nemůžu říct, že bychom nechtěli, ale dnes mi chyběla větší vůle jít za úspěchem přes bolest a maximální vyčerpání. Prohrávali jsme osobní souboje. V obranné fázi jsme byli zbytečně pasivní a soupeře jsme nechali až luxusně dlouho řešit mnoho situací uvnitř 9m prostoru. Chyběla přerušení, chyběla agresivita, první žlutou kartu jsme dostali až v 19. minutě, což jen potvrzuje má slova. Nevyhrávali jsme individuální souboje na spojkách i v prostoru pivota, nejednou jsme působili statickým dojmem, nešly nám nohy. A až příliš jsme tlačili hru přes střed domácí obrany. Ve druhém poločase jsme se úžasně zvedli a šestibrankové manko nejen stáhli, ale dokonce se dostali i do vedení. Trestuhodně jsme však pokazili přesilovku a domácím darovali dva body. Očekávám adekvátní reakci týmu. Reparát je za týden doma s Duklou. Znovu chci vidět ten natěšený mančaft, který pro vítězství udělá maximum."

Foto: Ivan Pilát


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici