HCB Karviná
Zápasy
ne 30.1.2022 |

Zápas Plzeň - Frýdek Místek

Zápasové menu

V dohrávce 13. kola extraligy potvrdili obhájci mistrovského titulu roli favorita a covidem zdecimovaný Frýdek-Místek, který přijel bez několika hráčů včetně zkušených Sklenáka a Petrovského, porazili 31:23.

I plzeňským házenkářům narušil covid závěr přípravy, protože v karanténě se ocitli oba trenéři. Zatímco Jiří Hynek vedl aspoň páteční trénink, jeho kolega Petr Štochl přišel až na nedělní zápas, jeho bratr a klubový manažer Jan Štochl stále ještě chyběl.

V první čtvrthodině zápasu se dařilo více hostům, kteří poté, co ve 13. minutě trefil Douda ze sedmičky jen tyčku frýdecké branky, odskočili na rozdíl dvou gólů. Jenže plzeňský kapitán Vinkelhöfer čtyři minuty na to z levého křídla vyrovnával a po time outu domácích koučů. Šafránek poslal ze stejného místa Talent do vedení (8:7), teprve podruhé v utkání.

Ale pak už favorit nepustil otěže zápasu ze svých rukou, a když Herajt chytil hostům i dvě sedmičky, vedl obhájce mistrovského titulu v poločase 16:11.

A nápor nezastavil ani po přestávce, do 35. minuty odskočil na rozdíl osmi gólů – 20:12. Tři minuty na to už to bylo poprvé o deset branek (23:13). I když Frýdek protočil všechny tři gólmany, rozdíl ve skóre pořád narůstal ve prospěch domácí, ti vedli až 27:14. Teprve v závěrečné desetiminutovce dovolili soupeři snížit skóre na konečných 31:23. I druhý plzeňský gólman Šmíd zlikvidoval dvě sedmičky Frýdku.

„Úmyslně jsme začali v hodně zkušené sestavě, aby zápas rozjela, protože Frýdek přijel v okleštěné sestavě. Doufali jsme, že když potom pošleme na hřiště mladé pušky a šlápnou do nich mohla by se pod unaveným soupeř třást zem. A ono se to i potvrdilo. Jsem rád, že jsme mohli i vzhledem k průběhu zápasu, prostřídat sestavu. Všichni hráči dostali prostor, abychom byli připravení na vyšší zátěž. Až na první čtvrthodinu, kdy se asi podepsala na výkonu zápasová pauza, posledních deset minut, kdy jsme polevili pod dojmeme vysokého vítězství, jsem byl celkem spokojený. Ale věřím, že se budeme ještě zlepšovat,“ komentoval trenér Plzně Petr Štochl.

Hostující trenér Daniel Valo přiznal, že si soupeř výhru zasloužil: „Máme šest hráčů pozitivních na covid, to se pak Plzni těžko konkuruje. Výhra domácích je zasloužená, kluci bojovali, ale přece jen se projevila šíře kádru Talent. Vzdorovali jsme, dokud nám síly stačily. Nás to chytlo už podruhé sezoně, dva hráči nastoupili bez tréninku hned po karanténě. Těžko se v tom trénuje, sezona je covidem hodně ovlivněná.“

Rozhodčí: Hanák Michal, Pavlíček Luboš.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici