HCB Karviná
Zápasy
so 11.12.2021 |

Zápas Hranice - Lovosice

Zápasové menu

Drama to nakonec bylo v Hranicích. I když jsou domácí v tabulce ve spodních příčkách, Lovosice se proti tomuto soupeři často natrápí. A potvrdily to i tentokrát. I když v zápase začali Lovci dobře, rychle vedli 2:0, 6:4 a pak po šňůře pěti rychlých branek mezi 22. a 26. minutou dokonce už vysoko 13:7, dokázaly se Hranice do zápasu vrátit. Domácímu celku vyšel už úvod druhé půle, kdy čtyřbrankovou sérií stáhli jeho střelci poločasové manko ze stavu 7:14 na 11:14 a pak dále dotírali. Hranice cítily šanci a sedm minut před koncem Zbránek dotáhl svůj tým na rozdíl branek 20:21. Poslední minuty tak byly dramatické. Hodně ase vylučovalo, oba týmy si vyžádaly oddechový čas a hledaly recept na vítězný obrat. O krok blíže k bodům ale stále byli Lovci a to nakonec rozhodlo, když v posledních vteřinách na vyrovnání nedosáhl ze sedmičky Piwko.

„Na to utkání jsme se připravovali opravdu velice důkladně a já sám jsem ve skrytu duše doufal, že soupeře můžeme překvapit, protože se mi Lovosičtí nezdáli v takové herní pohodě jako normálně,“ hodnotil utkání zkušený domácí trenér Jaroslav Hudeček.

„Myslím si, že v tom utkání rozhodl první poločas. Mám před každým soupeřem respekt a k tomu také vedu své hráče, ale je důležité hrát se sebevědomím, že už také něco umíme. Lovosice tady nepředváděly takovou hru, abychom se z toho museli sesypat, což se nám v prvním poločase stalo. Dokladem toho je posledních dvanáct minut prvního poločasu, kdy to ze stavu 7:9 Lovosičtí dokázali zvednout na 7:14 a my jsme dvanáct minut nedali vůbec branku. V šatně jsem po poločase burcoval kluky k tomu, že je důležité, aby přestali být ustrašení a hráli to, co jsme na tréninku nacvičili,“ líčil dále Hudeček a za druhou třicetiminutovku tým pochválil: „Ta druhá půle byla neskutečná, protože jsme dostali pouze deset branek od soupeře, který by měl dominovat. Ukázali jsme, že máme nějaký progres a ti kluci si musí jenom více věřit. Jsem přesvědčený, že by tomu utkání určitě slušela remíza. Za tu bojovnost a za to, že jsme nesložili zbraně, byť jsme prohrávali o sedm branek, si kluci zaslouží uznání. Musí si uvědomit, že pokud budou takhle hrát, v takovém nasazení a koncentraci, tak že se opravdu můžeme měřit s každým soupeřem v Extralize.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici