HCB Karviná
Zápasy
so 11.12.2021 |

Zápas Nové Veselí - Dukla Praha

Zápasové menu

Domácí Nové Veselí vstupovalo do utkání s cílem vrátit Dukle zářijovou porážku, když na její půdě ztratili Veselští dobře rozehrané utkání až v samotném závěru. Nutno říci, že vstup do utkání měli domácí dobrý a dařilo se jim plnit taktické pokyny a proměňovat šance v útoku. Bohužel pro domácí však tak, jak byl dobrý vstup do poločasu prvního, nebyl dobrý nástup do poločasu druhého. A tak i z druhého vzájemného utkání berou dva body Pražané.

V první minutě utkání poslal domácí do vedení z dálky střílející Melichar na levé spojce, hosté dokázali odpovědět brankou Šůstka. Pak však přišla série domácích a skóre bylo rázem 4:2. Pražané znovu dokázali odpovědět a za dvě minuty už znovu svítila na světelné tabuli remíza 4:4. Otočení skóre ve prospěch hostů však domácí nedovolili, důraznou obranou a sérií branek odskočili znovu do vyššího vedení, tentokrát 8:4 v 11. minutě. V dalším průběhu první půle si domácí udržovali náskok zhruba kolem dvou branek. Až v 21. minutě snižoval Křístek na 10:11. Veselí mohlo jít znovu do dvoubrankového vedení, Burnazović ale neproměnil sedmimetrový hod. Střelecky se však prosadili jeho spoluhráči, po dvou gólech z pivota od Gregoroviče a jednoho z pravé spojky od Tomáška Veselí odskočilo na skóre 14:10. Poslední branku Dukly v prvním poločase si připsal, stejně jako tu první, v 27. minutě Šůstek, čímž se zároveň gólově uzavřel první poločas, neboť ani jeden tým už se do pauzy neprosadil. Veselí tak vstupovalo do druhé půle s tříbrankovým náskokem 14:11.

Bohužel pro domácí byl jejich vstup do druhé půle naprosto odlišný oproti půli první. Několika lacinými chybami a nedůraznou obranou posadili domácí Duklu na koně a skóre tak bylo během pouhých dvou minut vyrovnáno 14:14. Domácí dokázal sice do vedení vrátit Tomášek, to však byl na dlouhých osm minut poslední gól, který si domácí připsali. Zato Dukla i nadále trestala a sérií čtyř branek se dostala do vedení 18:15. Teprve ve 41. minutě se domácí znovu mohli radovat ze vstřelené branky. V dalších minutách táhl veselský tým především Dodica na pravé spojce, který si připsal tři z pěti branek, díky kterým dotáhli domácí skóre na 20:20. Stejně jako v minulém kole v Kopřivnici, však Veselští nedokázali za remízového stavu udržet tempo či otočit skóre znovu ve svůj prospěch. A tak už poněkolikáté trestala Dukla domácí nepřesnosti. V 51. minutě zvyšoval Šůstek na 25:21 pro Duklu a zdálo se být rozhodnuto. Ke cti veselských hráčů je nutno uznat, že utkání nezabalili a dokázali se znovu vrátit do hry. Hned dvakrát se ve skóre dotáhli pouze na rozdíl dvou branek, nejdříve Bartůněk snižoval na 23:25, Melichar o dvě minuty později na 24:26. Více už jim ovšem hostující celek nedovolil. V 56. minutě sáhl hostující trenér po oddechovém čase, jeho hráči pak dokázali ve třech minutách přidat tři branky a rázem bylo hotovo. V poslední minutě už jen korigoval skóre domácí Krčál. Dva body za výhru 29:25 si tak z Vysočiny odváží pražská Dukla.

„Zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první byl jedním z našich nejlepších v sezóně. Výborně jsme bránili a perfektně řešili taktické úkoly, které byly nasměrovány na eliminaci silných zbraní Dukly. Útočná fáze byla variabilní. Dokázali jsme těžit nejen z rychlého přechodu do útoku, ale především jsme zakončovali z každé útočné pozice, čímž jsme byli pro soupeřovu obranu málo čitelní,“ pochvaloval si úvodní třicetiminutovku Peter Kostka, trenér TJ Sokol Nové Veselí. S druhou už byl spokojený méně: „Rozhodl úvod druhého poločasu. Soupeře jsme neuvěřitelně snadno vrátili do zápasu naší nedůslednou a zbrklou koncovkou. Prohrát prvních deset minut druhého poločasu 1:7 je trestuhodné a neodpustitelné! Navíc 5 gólů jsme inkasovali z jednoduchého protiútoku soupeře, což nás zabilo. Znejistěli jsme a najednou bylo na palubovce jiné družstvo. Od tohoto momentu jsme nedokázali stabilizovat náš výkon. Střídali jsme výborné akce s lehkými nevynucenými chybami, které přišly v situacích, které mohly a hlavně měly překlopit zápasový průběh na naši stranu. Je to škoda. Podobně jako proti Lovosicím jsme prohráli zápas, ve kterém jsme byli více než 30 minut lepším týmem. Na to se ale nehraje.“

To Michal Tonar, trenér HC Dukla Praha, byl rád, že tentokrát jeho svěřenci utkání dotáhli k vítěznému výsledku: „My jsme především šťastní, že jsme zvládli i konec utkání po těch několika nevydařených. Doufám, že nás to zase někam posunulo. Čeká nás poslední zápas s Frýdkem před Vánoci, tak doufám, že i ten dokážeme takto zvládnout. Poděkování celému týmu, myslím, že utkání jsme začali dost zakřiknutě, hlavně v obraně. Nechali jsme tam dost místa pro veselské hráče, kteří se prosazovali, a proto byl i ten výsledek 14:11 v poločase. Měli jsme tam nějaké šance v útoku, které jsme měli proměnit. Ale ve druhém poločase jsme se zvedli, hlavně jsme zvýšili agresivitu v obraně. Byli jsme trošku více aktivní, donutili jsme Veselí k technickým chybám, které jsme dokázali hned trestat. Potom jsme se díky tomu dostali do náskoku dvou tří branek, a i když to bylo vlastně ještě pořád otevřené, konec jsme si pak pohlídali a opravdu si tohoto vítězství ceníme.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici