HCB Karviná
Zápasy
st 9.2.2022 |

Zápas Frýdek Místek - Kopřivnice

Zápasové menu

Ve středu 9. února byla na programu dohrávka 14. extraligového kola mezi Pepino SKP Frýdek-Místek a KH ISMM Kopřivnice. Úvod prvního dějství vyšel lépe domácím hráčům, kteří se v prvních minutách ujali až tříbrankového vedení. Po devíti minutách to bylo 5:2 pro Frýdek-Místek. Naposledy vedli domácí o tři góly o minutu později, když to bylo 6:3. Pak ale Kopřivnice snížila a po sedmnácti odehraných minutách se začínalo opět od vyrovnaného skóre 8:8. V následujících minutách se žádné družstvo nedostalo do většího vedení. Osm minut před koncem prvního poločasu pak domácí Radim Chudoba neproměnil sedmimetrový hod. Hosté následně během dvou a půl minut odskočili do vedení 15:12. Frýdek-Místek však dokázal před odchodem do šaten zkorigovat na 14:15. Necelou minutu před koncem první půle však přišel o Dalibora Mynáře, který dostal červenou kartu, když při obranném zákroku zasáhl do obličeje hostujícího Grizelje.

Po změně stran viděla slušně zaplněná hala napínavý duel, ve kterém nebyla nouze o hektické momenty. Chvílemi to na palubovce pořádně jiskřilo. Zápas měl všechny atributy, jaké má mít derby tradičních rivalů. Po prvních třech minutách odehraných ze druhého poločasu sice vedla Kopřivnice 18:15, ale domácí dokázali tento nástup velmi rychle zachytit. O tři minuty později už bylo srovnáno 18:18. Ve zbývajících minutách se ani jedno družstvo nedostalo do většího než jednogólového vedení. Dramatický duel nakonec rozhodl minutu před koncem Jakub Ondrušík. Poslední útok pak domácí obrana dokázala ubránit a Frýdek-Místek se tak mohl radovat z nejtěsnějšího možného vítězství v poměru 27:26.

Frýdecko-Místečtí si tak polepšili na 8 bodů a na 9. místě vystřídali Jičín. Kopřivnice zůstává se 14 body na 8. příčce.

„Jsem strašně rád za vítězství, protože to byl nesmírně těžký zápas. I když mělo utkání hodně chyb na obou stranách, tak jako správné derby mělo své napětí. Chyby ale k takovému klání patří. Byl to neskutečný boj. Jsem moc rád i za to, že jsme tentokrát měli více štěstí i na konci zápasu, kdy jsme jednogólový náskok dokázali ubránit. Musím kluky pochválit za výbornou obranu. Mohli jsme o vítězství rozhodnout i dříve. Snad čtyři útoky o sobě jsme mohli odskočit na rozdíl dvou gólů. Pokaždé jsme ale útok neproměnili a znovu nás to v obraně stálo spoustu sil," hodnotil trenér Frýdku-Místku Daniel Valo. „Ve druhém poločase zachytal výborně Víťa Pyško. Navíc perfektně fungovala obrana. Součinnost obrany a brankáře byla vynikající. Díky tomu jsme vyhráli. Všichni víme, jaký je současný stav, jak vypadá tabulka. Pořád tomu věříme. Klukům jsem říkal, že máme ještě čtyři domácí zápasy. Bylo důležité je přesvědčit, aby tomu věřili. Nechtěl jsem to klukům takto říkat, ale dnešní zápas byl o čtyři body, protože Kopřivnice drží poslední postupové místo do play off. Jsem jim vděčný za jejich výkon, protože rvali, bojovali. Takto to má vypadat. Ohromné poděkování pak patří divákům, kteří klukům dodávali sílu a hnali je dopředu. Bez nich bychom duel takto nezvládli. Byli ohromně cítit.“

„Ve Frýdku jsme mohli klidně vyhrát, ale hráli jsme velice špatně přesilové hry, kde jsme vůbec nehráli tak, jak jsme si řekli. Navíc jsme neproměnili pár vyložených šancí. Díky tomu Frýdek vyhrál o gól a je šťastnější,“ měl jasno kopřivnický kouč Aleš Chrastina.

Foto + Foto TOP: Jan Smekal (Pepino SKP Frýdek-Místek)

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici