HCB Karviná
Zápasy
st 9.3.2022 |

Zápas Nové Veselí - Jičín

Zápasové menu

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří si v šesté minutě po brankách Jiřího Gregoroviče a Davida Melichara vydobyli tříbrankový náskok. Ve třinácté minutě už bylo skóre o pět branek – 7:2. Jičín se vrátil na dostřel ještě do konce první půle, když dvakrát skóroval Martin Hlava, na druhé straně vstřelil dvě branky zase Jakub Flajsar. Nové Veselí vyhrálo první poločas 13:11.

Sokol navíc otevřel dění i po přestávce, když třemi brankami bez odpovědi vypálil náskok svému celku Jakub Flajsar, Roman Dodica a Jiří Gregorovič. Na druhé straně odpověděli Jiří Dolejší a Šimon Thorovský, kouč Petr Mašát následně sáhl po time-outu. Domácí ale náskok dokázali udržovat na rozdílu minimálně tří gólů, nakonec dotáhli koncovku do výhry 24:20 a radují se z jistoty play off. Naopak Jičín mezi nejlepší osmičku neproklouzne ani přes sedmigólové představení Dolejšího.

„Gratuluji Veselí k vítězství a jistému postupu do play-off. Samozřejmě se mi to hodnotí těžko. Do zápasu, vlastně ani do jednoho poločasu, jsme nevstoupili dobře. Úvody nám utekly a tím jsme pak celou dobu ten výsledek naháněli. Asi i díky tomu, že jsme od nového roku prostě museli každý zápas zvládnout bodově na sto procent, tak ten sedmý zápas už prostě asi ta síla, i ta mentální chyběla. Po dobrých zápasech, co jsme měli, tak dnes jsme úvod nechytili, což samozřejmě povzbudilo domácí, kteří se chytli. Dalším bodem našeho neúspěchu pak byl asi výkon domácího gólmana Štohanzla, který prostě v těch momentech, když Veselí potřebovalo, tak ty důležité zákroky měl. To bylo asi rozhodujícím faktorem na misce vah," komentoval Petr Mašát průběh utkání.

„Samozřejmě jak říkám, celé jaro honíme body, které jsme poztráceli na podzim. Ať už vinou zranění, či kvůli covidové situaci. Když se na to podíváme před zápasem, tak Veselí mělo o ty body navíc. I díky tomu, že vyhrálo u nás o gól, a dokázalo bodovat i v Plzni, kde my jsme prohráli nešťastně o gól, takže samozřejmě ta situace, i ta psychologie toho zápasu je úplně jiná. Bohužel Veselí oproti nám získalo na podzim takový bodový polštář, že do středečního zápasu asi mohli jít s čistší hlavou. Každopádně já musím svému týmu poděkovat za jarní jízdu, kdy prostě jsme museli jet středa-sobota a bodovat. Za to, jak makali, patří klukům velký dík. Samozřejmě mě mrzí, že po dlouhé době Jičín nebude v play-off, na druhou stranu je to jakýsi obrázek o možnostech a fungování vůbec celého klubu a myslím si, že celá řada lidí se bude muset trošku zamyslet, pokud v budoucnosti budeme chtít pomýšlet na play-off. Co se týče atmosféry, tak znovu klobouk dolů před veselským publikem. Jenom dobře pro náš sport, že diváci chodí, a samozřejmě pro hráče, že mohou hrát v takové atmosféře," dodal jičínský trenér.

Stejný pohled měla i spojka Ronalu Martin Hlava. „Také se přidám s gratulací domácím. Nás to samozřejmě hrozně mrzí, protože my jsme, jak říkal trenér, museli na jaře vyhrát každé utkání. Teď nám ta série vlastně po těch asi pěti vítězstvích skončila, což nás samozřejmě mrzí. Nevím, jestli to byla nějaká mentalita, nebo jsme byli nervózní, nebo nám už došly síly, ale dneska jsme prostě už od začátku utkání ztráceli. Úvody do obou poločasů nám nevyšly. Asi až zbytečně jsme chybovali a neproměňovali jsme šance. Takže to si myslím, že byly asi hlavní faktory naší prohry."

Na druhé straně naopak panovala spokojenost. „Jeden z nejtěžších zápasů v sezóně jsme perfektně zvládli. Od první minuty jsme měli správné mentální nastavení, byli jsme zdravě sebevědomí a takticky kvalitní. Skvělou defenzivou jsme Jičín nepustili do zápasu. Opět se potvrdilo, že důležité zápasy se vyhrávají v obraně. Škoda, že jsme ve druhé části prvního poločasu soupeři neodskočili na větší gólový rozdíl, čímž jsme ho stále drželi ve hře o úspěšný výsledek. Je však třeba sportovně přiznat, že Jičín ukázal kvalitu a potvrdil, že jeho jarní vítězná jízda nebyla dílem náhody. Přesto jsme si v celém průběhu utkání udržovali bezpečný gólový náskok a drželi se taktického plánu. Klobouk dolů před našimi lídry, přece jen absence Burnazoviče a Krčála značně omezila naše možnosti při nezbytné rotaci hráčů, zejména v obranné fázi. Jsme velmi šťastní, že po dobrém výkonu jsme definitivně splnili základní předsezónní cíl – postup do play off. Děkujeme skvělým fanouškům za fantastickou podporu během celé sezóny. Uděláme maximum, abychom je v této sezóně ještě potěšili a pěknou hrou se jim odvděčili za úžasnou energii, kterou nás zápas co zápas zásobují," řekl po zápase trenér Sokola Peter Kostka.

„Musím nejdřív smeknout před jarní jízdou Jičína, to za mě bylo neskutečné. Myslím si, že hned po Zubří měli nejlepší jaro. Ty výsledky, které měli, tolik bodů, co na jaře uhráli plus i ten skvělý zápas v Plzni, který jim bodově nevyšel, tak byl výborný. Oba týmy hrály s tím, že prostě musíme. Pro všechny už to v podstatě bylo play-off, nebylo co řešit. My jsme poměrně dobře bránili, ale opět nás zase srážely jednoduché technické chyby, kdy jsme se nedokázali prosadit, dotáhnout tu akci. Myslím si, že rozhodující byly nástupy do obou poločasů, kdy jsme v obou případech prvních pět deset minut byli lepší, vytvořili jsme si nějaký menší polštář. Pak vlastně těch dalších patnáct dvacet minut bylo za mě vyrovnaných, ale těch prvních deset minut rozhodlo," uzavřel brankář Nového Veselí Martin Štohanzl, který byl jedním z klíčových mužů domácího celku v honbě za vítězstvím.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici