HCB Karviná
Zápasy
so 12.2.2022 |

Zápas Lovosice - Brno

Zápasové menu

Ten zápas měl snad všechno. Brněnští házenkáři si na čtvrté Lovci věřili a vyrovnanou bitvu nakonec přetavili v těsné vítězství 28:25. Lovcům stejně jako na Dukle nevyšel vstup do utkání a hned od samého začátku byli týmem, který tahal za kratší konec. Ve 23 minutě utkání hostující tým vedl o 3 branky 12:9. V tento moment přišel zvrat, Lovosice dokázaly do konce poločasu vyrovnat stav utkání na nerozhodných 13:13.

Do druhého dějství to byl domácí tým, který působil mnohem lépe a ujal se rychlého vedení. Ve 45 minutě utkání se dokonce dostal až do čtyřbrankového vedení 21:17. To bylo všechno a na koně šlo opět Brno. To trpělivou hrou a kvalitní obranou dokázalo stav zvrátit zpátky na svojí stranu a dovedlo utkání do vítězného konce 25:28.

„Jsem hrdý na náš tým za to, co se mu tu dneska podařilo. Bojovali jsme s nepřízní osudu, protože nás potkalo zranění několika hráčů, ať už před utkáním, tak i dneska v jeho průběhu jako třeba Jirka Bavlnka, který si musel nechat na konci prvního poločasu zašít nos. Pro nás je to velmi cenné vítězství, protože Lovosice jsou v domácím prostředí velmi silný tým. Mají velmi silné individuality a tým, který je dlouho spolu," komentoval brněnský trenér hned po zápase „Jsem hrozně hrdý, že jsme tu vyhráli. Byla strašná dřina a je to pro nás velmi cenné vítězství. Děkujeme Lovosicím za výborný zápas, včetně fanoušků. Byl to pro nás velký zážitek. Jak jsem po posledním utkání kritizoval brankáře, tak dneska byli hrdiny, protože Jirka Bavlnka vychytal vítězství. “

Na opačné straně logicky tolik důvodů k radosti nebylo. „Máme taky zranění a neodtrénovali jsme všichni v průběhu týdne, ale nemá smysl se na to vymlouvat, protože to je problém se kterým se potýkají všechny týmy v lize. Já jsem zklamaný ze začátku utkání, protože se nám nepodařilo si vzít ponaučení z utkání z Dukly a chtěli jsme být daleko důraznější, což se bohužel nepodařilo a budeme si to muset vyříkat. Očekával jsem, že zápas bude vyrovnaný, což se potvrdilo. Bohužel, na konci utkání jsme nedokázali prostřelit brankáře nebo se nám vůbec nepodařilo vystřelit. Chyběl nám někdo, kdo by na sebe vzal zodpovědnost a ten míč by do té brány dostal. My jsme teď zklamaný, ale cíl máme pořád stejný, chceme být do konce základní části do čtvrtého místa,“ prozradil kouč Lovců Roman Jelínek.

Podle lovosického křídelníka Jiřího Motla mělo utkání tři fáze. „V první se nám nepodařil vstup. Asi tak od 20 minuty se nám podařilo to dotahovat a poločas skončil remízou. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, což se nám většinou nedaří, ale povedlo se nám vytvořit až čtyřbrankové vedení. To se nám bohužel nepodařilo udržet, což byla ta třetí fáze. V útoku nám chyběl pohyb a Brno nás postupně dotahovalo až se nakonec dokázalo utkání otočit. Bohužel se nenašel nikdo, kdo by to dokázal vzít na sebe a urvat to v náš prospěch. Teď se musíme připravovat na středeční utkání. “

„Hráli jsme ve čtvrtek a vědělo se, že bez bojovnosti to dneska nepůjde. Konečně jsme táhli za jeden provaz a na konci se nám podařilo to otočit v náš prospěch,“ dodal gólman Jiří Bavlnka, který se výraznou měrou podílel na vítězství svého celku.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici