HCB Karviná
Zápasy
ne 13.2.2022 |

Zápas Frýdek Místek - Zubří

Zápasové menu

V 18. extraligovém kole bylo na programu utkání mezi Pepino SKP Frýdek-Místek a HC Robe Zubří. Hosté přijeli do Frýdku-Místku v roli favorita. Chtěli si upevnit třetí místo v tabulce. Od začátku byla k vidění velice rychlá házená, ve které na obou stranách útoky převyšovaly obrany. První minuty vyšly lépe hostujícím valachům, kteří se rychle ujali vedení 5:2. Tříbrankový náskok pak Zubří drželo i v následujících minutách. A po čtvrt hodině to bylo dokonce 13:8 pro hosty. Domácí trenér Daniel Valo na nepříznivý vývoj reagoval oddechovým časem. Po něm sice Frýdek-Místek snížil na 13:10, ale následně Zubří znovu odskočilo. Pět minut před koncem prvního poločasu vedlo 18:13. Domácí výběr ale v závěru prvního dějství zkorigoval na 16:19 ze svého pohledu.

Po změně stran se Zubří dostalo až do šestigólového vedení, když na konci 37. minuty zvýšil Miroslav Jurka na 24:18, vzal si trenér Valo znovu time out. Frýdek-Místek v této části hry nedokázal stáhnout náskok soupeře, který stále vedl o šest gólů. Tak tomu bylo až do 45. minuty. Následujících pět minut ale domácí vyhráli 5:2 a rázem to bylo jen o tři branky. V posledních desíti minutách však Zubří žádné drama nepřipustilo. Naopak svůj náskok znovu navýšilo. Nakonec se mohlo radovat z vítězství v poměru 35:30.

Hráči Robe Zubří si tak připsali už čtrnáctou výhru. Polepšili si na 28 bodů a upevnili si třetí místo v tabulce. Frýdek-Místek zůstává s osmi body na 9. místě.

„Hráli jsme doma, stále živíme naděje na play off, takže jsme zápas potřebovali zvládnout a vyhrát. Bohužel se nám to nepodařilo. A to hlavně z toho důvodu, že nám nefungovala obrana s brankáři. Pokud dáme třicet gólů, měli bychom vyhrát, ale když jich inkasujeme pětatřicet, je to takřka nemožné. Musíme ale uznat kvalitu Zubří, které vyhrálo zaslouženě, protože bylo lepší. Měli jsme problém i s jejich spojkami, kterým to tam padalo. Kluky ale musím pochválit za to, že bojovali až do konce a zápas nezabalili, byť Zubří bylo stále o několik branek napřed. To je pak po psychické stránce vždycky nesmírně náročné. A my jsme se nevzdali, za což si kluci zaslouží pochvalu. Velkou ztrátou byla absence Radima Chudoby, který nehrál ze zdravotních důvodů. Nyní se musíme co nejdříve a co nejlépe připravit na středeční duel s Lovosicemi. Uděláme všechno pro to, abychom tento duel vyhráli a stále tak živili naději na postup do play off. Já tomu stále věřím,“ řekl po zápase trenér Frýdku Daniel Valo.

„Dneska to byl krásný, divácky atraktivní zápas, ve kterém útoky převyšovaly obrany. Hrálo se v neskutečném tempu, o čemž svědčí i celkový počet pětašedesát gólů. Jsme nesmírně rádi, že jsme takto vydrželi hrát celý zápas. Věděli jsme, že Frýdek hraje tímto způsobem. Rozhodly detaily a malé situace, v rozhodujících fázích nám to více vyšlo. Budu se opakovat, když řeknu, že se hrálo velmi útočně. Jsme moc rádi, že jsme získali další dva body, protože chceme ukořistit třetí místo v tabulce. Proto jsme do utkání šli s maximální koncentrací,“ shrnul kouč Zubří Peter Dávid.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici