HCB Karviná
Zápasy
so 19.2.2022 |

Zápas Jičín - Lovosice

Zápasové menu

Jičínští házenkáři přivítali tradičního rivala z Lovosic. První poločas přinesl zajímavou podívanou, hra byla vyrovnaná, obě mužstva předváděla velice dobrý výkon a nedopuštěla se zbytečných technických chyb. Výsledek se v poločase vyvíjel lépe pro hostující celek, který si do kabin odnášel dvoubrankové vedení. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe Lovosicím, které dokázaly rychle vstřelit dvě branky a poprvé v utkání se dokázali Jičínu vzdálit na rozdíl čtyř branek. Přesto se jičínští hráči dokázali zvednout a v probíhající 15. minutě otočili nepříznivý výsledek ve svůj prospěch.

Lovci se ale nevzdávali, tlačili na domácí a snažili se o korekci výsledku. Hráči jičínského Ronalu ale odolali lovosickému nátlaku, obrana Jičína pracovala téměř bezchybně a po pětibrankové šňůře domácích bylo o výsledku téměř rozhodnuto. Jičínští házenkáři si dokráčeli pro velmi důležité body do tabulky, které jim stále drží naději na postup do play-off. Velkou měrou se na vítězství podílel i skvěle chytající brankář Machalický, jenž vychytal několik ložených šancí soupeře.

„Hodnocení je jednoduché. Jsem rád, že jsme dnešní pro nás strašně důležitý zápas zvládli a že jsme navíc konečně hráli před diváky, kteří vytvořili skvělou kulisu tohoto utkání. Z kluků jsem cítil chuť po vítězství a jsem moc rád, že si za tím šli a dokázali zvítězit,“ řekl domácí trenér Petr Mašát.

Na druhé straně pokračuje nepříjemná série porážek. Lovci padli počtvrté v řadě. „Zápas byl stejný, jako ty tři neúspěšné předtím. My odehrajeme první poločas celkem slušně, hrajeme to, co si před zápasem řekneme, ale bohužel se nám nepodaří odskočit na nějaký větší brankový rozdíl, i když na to máme dle mého názoru kvalitu. V druhém poločase bohužel úplně odejdeme. Hledáme pro to důvod, jestli je to mentalitou, jestli se bojíme udělat chybu, bojíme se o to, že můžeme prohrát. Budeme se na to muset zaměřit a pracovat dále,“ shrnul kouč Roman Jelínek.

Foto: HBC Ronal Jičín

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici