HCB Karviná
Zápasy
so 5.3.2022 |

Zápas Brno - Dukla Praha

Zápasové menu

Jediná remíza ve 21. kole se urodila na palubovce Králová Pole. Na tu přijela pražská Dukla, která sehrála s domácím týmem dva výsledkově zcela totožné poločasy. V obou museli hosté stahovat manko až v posledních minutách, což se jim nakonec podařilo. Pražanům bod stačil k tomu, aby vystřídali Lovosice na čtvrtém místě tabulky.

Až na konci čtvrté minuty otevřel skóre domácí Erik Žvak, následně Dukla zásluhou Filipa Březiny a Jana Blechy vedení přetáhla na svoji stranu. V této pozici se ale dlouho neohřála, Jan Zahradníček vrátil vedení Brnu, ve dvoubrankovém náskoku bylo poprvé SKKP v jedenácté minutě. Dukla se mohla opřít o Davida Šůstka, jenž nadvakrát vyrovnal (6:6 a 7:7), aktivnější ale byli stále domácí. Výsledkem byla skvělá šestiminutovka, na jejíž konci byla branka Zahradníčka a stav 11:7. Přesto se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu, Daniel Křížek srovnal na konci úvodní půle.

Vydařená koncovka prvního poločasu mohla Dukle psychicky pomoct na začátku té druhé, Daniel Křístek totiž vůbec poprvé dostal Duklu do dvoubrankového vedení (11:13). O pár minut později ale Pražené přišli vinou červené karty jak o něho, tak i o vedení, na 16:14 zvýšil před oddychovým časem hostů opět Jan Zahradníček. Na fanoušky čekala zaslouženě čekala dramatická koncovka, do které vstoupili domácí s dvoubrankovým vedením. Za stavu 22:20 ale nejprve mířil přesně Martin Březina, v poslední minutě rozhodl o dělbě bodů Jiří Rakouský. Ránu nad dukelskou bránu vyslal ještě těsně před sirénou Dušen Živanov, následný pokus brankáře přes celé hřiště už na osudu zápasu nic nezměnil.

„Jednalo se o velmi bojovný zápas. Možná to bylo i tím, že oběma týmům chyběly střední spojky. Oba týmy na sebe byly velmi dobře takticky připravení. Pro nás důležitý bod i přesto, že jsme na konci mohli mít dva. Zase na druhou stranu, kdyby Dukla proměnila trhák, tak jsme mohli být bez bodu,“ hodnotil zápasu domácí trenér Pavel Hladík.

Rozhodčí: Valášek Mojmír, Vychodil Jaroslav

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici