HCB Karviná
Zápasy
so 5.3.2022 |

Zápas Zubří - Plzeň

Zápasové menu

Už po prvním poločase bylo rozhodnuto také ve druhém šlágru jednadvacátého kola, Zubří jasně porazilo plzeňský Talent. Domácí tým nastoupil ve speciálních žlutomodrých dresech, které následně vydraží a veškerý výdělek zašle na humanitární pomoc válkou zasažené Ukrajině.

Plzeň nezačala utkání špatně, po brankách Šafránka, Šindeláře a Nejdla opakovaně vedla o jeden gól. Ve velkém stylu ale vstoupil do utkání také Lukáš Mořkovský, který vstřelil pět úvodních gólů domácího celku. Za stavu 5:5 ho vystřídal další domácí ostrostřelec, Miroslav Jurka zvýšil ve čtrnácté minutě na 10:6. Talent, který nastoupil ve značně oslabené sestavě, začal postupně ztrácet, červenou kartu navíc obdržel ve třiadvacáté minutě Milan Škvařil. Toho domácí využili a do poločasového hvizdu si zásluhou Lukáše Hybnera a Ondřeje Miky vypracovali desetibrankové vedení.

Otázkou do druhé půle bylo spíš než jméno vítězného týmu výše rozdílu ve skóre. Obzvláště poté, co Západočeši hned v úvodu nevyužili dvojnásobné přesilovky. Namísto toho záhy Lukáš Mořkovský zvýšil na 25:13. Manko alespoň mírně stáhl Martin Říha, po něm Tomáš Nejdl. V nejvýraznějším vedení bylo Zubří dvě minuty před koncem, Ondřej Mika svým šestým gólem v utkání upravil stav na 33:20. Kosmetickou úpravu stihli ještě před závěrečným hvizdem Nejdl s brankářem Šmídem. Jasnou porážku ale Plzeň odvrátit nemohla, pokud by navíc prohrála v příštím kole s Karvinou, mohla by přijít i o druhé místo.

„Gratuluji Zubří k velice dobrému výkonu. Zubří má aktuálně ze všech nejlepší formu, předvádějí nejlepší výkony z celé soutěže. Občas takový zápas přijde. Pokud se bude situace vyvíjet, jak předpokládáme, ještě se se Zubřím párkrát uvidíme. Samozřejmě budeme doufat, že budeme důstojnějším soupeřem,” gratuloval svému soupeři k vítězství Petr Štochl, trenér Plzně. Jeho slova potvrdil také brankář Karel Šmíd. „Gratuluji Zubří, které předvedlo vynikající výkon. Bohužel náš výkon byl hluboko pod našim průměrem. Musíme si z toho vzít pozitiva, jestli vůbec nějaká byla. V oslabené sestavě jsme podlehli soupeři, který byl jednoznačně lepší.”

Peter Dávid za výsledkem viděl jak stav plzeňského kádru, tak skvělý výkon svého týmu. „Pro nás bylo hodně důležité potvrdit aktuální formu. Plzeň se musela obejít bez opor jako je Stehlík nebo Douda, Škvařil dostal červenou kartu. To samozřejmě nesnižuje náš výkon. My jsme do prvního poločasu investovali opravdu hodně. Chtěli jsme udělat maximum. Jsme za takové vítězství opravdu rádi. Čekali jsme dlouho na moment, kdy budeme všichni zdraví, což se dnes podařilo, ač nám chyběl Bohdan Mizera. Doufám, že nám to vydrží.”

Rozhodčí: Hanák Michal, Pavlíček Luboš

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici