HCB Karviná
Zápasy
so 5.3.2022 |

Zápas Jičín - Kopřivnice

Zápasové menu

Na Jičín čekalo důležité utkání, poslední vystoupení na domácí palubovce v rámci základní části potřebovali jeho hráči dotáhnout do vítězného konce, aby si udrželi šanci na play-off. První krok splnili, Kopřivnici porazili o čtyři góly. Také toto utkání mělo charitativní podtext, na pomoc Ukrajině zamířil veškerý výtěžek ze vstupného a prodeje suvenýrů.

Kopřivnická obrana si nevěděla z kraje zápasu s ofenzivou soupeře rady, výsledkem byly tři góly Jiřího Dolejšího a rychlé vedení domácích (5:1). Až po oddychovém čase zvládli hosté na inkasované góly alespoň odpovídat, dvakrát se prosadil Jan Gřes, stáhnout manko se jim ale nedařilo. Defenzivně laděný první poločas zvládli lépe domácí, Jan Hanus snížil ztrátu svého týmu v předpolední minutě na pět gólů.

Výrazný krok ke konečnému vítězství udělal Jičín na začátku druhé třicetiminutovky, Martin Kovařík v rozmezí tří minut vstřelil tři góly, Martin Hlava po něm zvýšil na 19:10. Až za tohoto stavu se podařilo hostujícím hráčům srovnat krok. Marek Bukovský upravil stav na 14:20 z pohledu Kopřivnice, necelých osm minut před koncem pak stáhl manko na čtyři branky Jan Gřes. Aktuálně devátý celek Extraligy ale o vítězství a šanci na účast v play-off přijít nechtěl, definitivní razítko na pátý triumf z posledních šesti zápasů dal domácím desetigólový Jiří Dolejší.

„Za mě panuje spokojenost s vítězstvím. Pořád se o tom bavíme, pro nás žádná jiná cesta než vítězství už není. Základem dnešního úspěchu byla rozhodně kvalitní obrana a zároveň výkon gólmana Veverky v prvním poločase. Zároveň bych chtěl vyzdvihnout produktivitu Jirky Dolejšího. Druhý poločas jsme si zkomplikovali nevyužitím přesilové hry. Kdybychom to lépe zvládli, vítězství mohlo být větší,“ komentoval jičínský trenér Petr Mašát.

„Hodnocení bude velmi krátké. Do zápasu jsme vstoupili vlažně, bez nasazení a koncetrance. Jičín si vytvořil pohodlný náskok, který se nám naštěstí podařilo snížit, protože při rovnosti bodů je vzájemné utkání na naši straně. Nicméně je to otevřené až do posledního kola, Jičín má ještě ve hře čtyři body, my máme ve hře dva, takže ta rovnost tam může být. My jsme dnes každopádně neodehráli to, co jsme měli a druhý poločas nám ukázal, že jsme tu vyhrát mohli,“ řekl jeho protějšek Aleš Chrastina.

Rozhodčí: Pražák Martin, Šulc Jakub

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici