HCB Karviná
Zápasy
so 5.3.2022 |

Zápas Frýdek Místek - Hranice

Zápasové menu

Ani Frýdek, ani Hranice již na play-off dosáhnout nemůžou, vzájemný duel tak hrál důležitou roli směrem k play-out. Po vyrovnaném prvním poločase si pro důležité body došel domácí celek, jenž i díky jedenácti brankám Mathiase Cholevy zvítězil o čtyři góly.

Právě Choleva svými dvěma góly překlopil za stavu 2:2 vedení na stranu Frýdku, přitom v úvodní dva góly vstřelili hosté z Hranic. Vyrovnaný stav platil znovu po devíti minutách hry, když Jan Juráš srovnal na 5:5, Jan Plaček později vrátil nejtěsnější možné vedení Hranicím. Po zbytek prvního poločasu byl k vidění vyrovnaný souboj, ani jeden tým se dostal do výraznějšího než jednobrankového náskoku. Ze sedmimetrového hodu po čase vyrovnal hostující Urbánski na 15:15.

Vstup do druhé půle se Hranicím vydařil dle jejich představ, nejprve vstřelil dva góly Jan Zbránek, protentokrát ale Frýdek ještě rychle vyrovnal. Pak ale vstřelili tři góly v řadě Jan Plaček a Nicolas Noworyta, za stavu 17:20 přerušil hru frýdecký time-out. Náskok hostů po něm chvíli odolával, ve třinácté minutě ho ale smazal Ondrušík a Choleva (23:23), kteří navíc odstartovali nejlepší pasáž domácího týmu v utkání. Během ní si vypracoval tříbrankové vedení, které Frýdku-Místku vydrželo k radosti tribun až do závěrečného hvizdu. Zápas ukončil gólem do prázdné brány brankář domácího celku, Patrik Bartoš.

„Musím přiznat, že jsem se toho zápasu obával, protože Hranice v zimě posílily, mají velice dobrý tým. Hrají o to, aby se vyhnuly poslednímu místu v soutěži. Proto jsem věděl, že k nám přijedou s tím, že budou chtít vyhrát. Pro nás to pak byl těžký zápas z toho pohledu, že jsme se nedostali do play off. Ať chceme nebo ne, na hlavy hráčů to působí… V prvním poločase jsme nehráli dobře. Udělali jsme spoustu chyb, navíc jsme působili vlažně, bez emocí. Kdybychom hráli s jiným nasazením a vypracovali si určitý náskok, mohli jsme utkání rozhodnout mnohem dříve. Na druhou stranu musím kluky pochválit za to, že od čtyřicáté minuty začali jezdit v obraně. Dávali jsme jednoduché góly, což rozhodlo toto střetnutí,“ hodnotil utkání Daniel Valo, trenér vítězného celku.

Jeho protějšek, Jaroslav Hudeček, viděl hlavní problém v chybách svého celku, které podle něho domácí tým vrátily do hry. „Když jsme se dostali do vedení o tři branky, začali jsme v postupném útoku bláznit. Ztráceli jsme míče střelbou nebo nesmyslnou přihrávkou do pivota. Byli jsme to my, kdo postavil domácí na nohy. Beru, že to mohla být nezkušenost, ale na druhou stranu to nemůžu donekonečna takto omlouvat. Hráči už se musí naučit hrát takticky a disciplinovaně. A pokud se dostanou venku do tříbrankového vedení, které pak tak trestuhodně promrhají, tak si zasloužili prohrát. Domácím můžu akorát pogratulovat k vítězství… Odjíždím zklamaný, protože jsme neodvedli špatný výkon. Nebylo to už tak špatné jako v minulosti, ale k dokonalosti nám pořád ještě hodně chybí.“

Rozhodčí: Horáček Václav, Novotný Jiří

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici