HCB Karviná
Zápasy
so 12.3.2022 |

Zápas Maloměřice - Frýdek Místek

Zápasové menu

Nechybělo mnoho a Maloměřice se mohly se základní částí rozloučit vítězně. Namísto toho oslavili házenkáři Frýdku-Místku první vítězství na venkovní palubovce, zároveň se mohou těšit z jistoty účasti v příštím extraligovém ročníku bez ohledu na výsledky v play-out skupině. To se nedá říci o Majlontu, který se nachází v opačné situaci.

Domácí fanoušci museli mít ze vstupu svého týmu do zápasu radost, po pěti minutách hry zvyšoval Tomáš Musil na 3:1, následně upravil stav na 5:2 Michal Dostalík. Skvělý začátek a tříbrankový náskok vzal ale brzy za své, hosté se probudili a ve dvanácté minutě díky brance Ondřeje Güttlera srovnali stav na 5:5. Trápení Maloměřic tím navíc neskončilo, po dalších gólech Radima Chudoby a Martina Hrachovce si musel vzít domácí trenér za stavu 6:10 oddechový čas. Krátká porada přišla Majlontu vhod, devět minut před koncem první půle snížil Jiří Havlát na 10:11. Zdálo se, že do druhého dějství vstoupí Frýdek s jednobrankovým náskokem, Mathias Choleva ale v poslední minutě vstřelil dva góly a druhý poločas začal Frýdek s třemi zásahy k dobru.

Hned na začátku druhé třicetiminutovky navíc hosté vstřelili tři slepené góly v řadě a znovu to byl Choleva, kdo navýšil už po dvou minutách na 20:14 z pohledu svého týmu! Hráčům Maloměřic nezbývalo, než začít znovu z náskoku svého soupeře pomalu ukrajovat. Ústřední postavou následujících minut se stal Dan Korger, který nejprve snížil na 17:20 a po sérii branek svých spoluhráčů upravil devět minut před koncem stav na 24:25! Klid nedal hostům ani nejlepší střelec zápasu, Mathias Choleva, který sice vrátil Frýdku tříbrankové vedení, to však v rozmezí několika desítek vteřin smazal Jan Hliničan. Úplná otočka se ale domácím nepodařila, naproti tomu Jakub Ondrušík definitivně potvrdil první vítězství frýdeckých házenkářů na hostující palubovce.

„Očekávali jsme těžký zápas, jednak Maloměřice bojují o to barážové místo a jednak jsme tady dvakrát prohráli. To se do písmene splnilo. Nepodchytili jsme úvod zápasu, ale potom jsme zabrali a mohli jsme odskočit na rozdíl více branek, ale vlastními chybami jsme vrátili Maloměřice do zápasu,“ nebyl i přes vítězství příliš spokojený s výkonem hostující trenér Daniel Valo.

V podobném duchu mluvil také František Urban, kouč Maloměřic. „Bojovali jsme hlavně sami se s sebou. Nasazení hráčů bylo výborné, nastoupili jsme v podobném stylu jako ve Veselí a jsem rád, že jsme na to navázali a vydrželi jsme delší dobu ve velkém nasazení. Neproměňování čistých šancí nás sráželo k zemi.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici