HCB Karviná
Zápasy
so 12.3.2022 |

Zápas Dukla Praha - Jičín

Zápasové menu

Z převážně těsných výsledků dvaadvacátého kola vybočuje jasné vítězství pražské Dukly. Pražané si především díky druhému poločasu došli pro oba body za vítězství o dvanáct branek. Jičín se přesto může vrátit domů bez větších starostí, šestnáct bodů, které stihli hráči posbírat během základní části, stačí na udržení v nejvyšší soutěži bez ohledu na výsledky v play-out skupině.

První půle začala pro hosty přitom velmi dobře, zatímco Dukla sbírala žluté karty, David Krahulec a Martin Kovařík dostali Jičín do rychlého vedení 3:0. Domácí házenkáři ale rychle vyrovnali, už v šesté minutě vstřelil třetí dukelský gól Daniel Křístek. Poprvé ve vedení byla Dukla v desáté minutě po brance Marka Hlinky, gól přidal také Jakub Sviták a Daniel Křístek upravil skóre na 9:6, zároveň donutil hosty sáhnout k oddechovému času. Po něm zvládl Jiří Dolejší snížit manko na jeden gól, do kabin šli přesto díky lepší koncovce s tříbrankovým náskokem domácí.

Většinu druhé půle měla Dukla pevně ve své režii. Už v páté minutě Martin Březina upravil skóre na 17:11, stejný hráč o pár minut později zvýšil na 21:14. Naděje hostujícího celku držel nad vodou Martin Kovařík, jeho góly ale povětšinou neznamenaly víc, než kosmetickou úpravu stále dost výrazného vedení Dukly. Definitivní KO zasadili domácí házenkáři svému soupeři mezi pětačtyřicátou a dvaapadesátou minutou utkání. Nejprve si rovným dílem rozdělili Martin Březina a Jakub Krušberský čtyři góly, po time-outu hostů stačila Marku Hlinkovi necelá minuta a půl na to, aby se sám prosadil hned třikrát v řadě. Pražené vedli o deset gólů a poslední minuty už se pouze dohrávaly. Zápas ukončil Martin Rakouský gólem na 32:20.

„Velká pochvala týmu. I přes ne úplně podařený vstup do utkání jsme se dokázali zkoncentrovat a začít hrát tak, jak bychom si asi představovali i v budoucích zápasech. Začala fungovat obrana, měli jsme slušný přechod do útoku, proměňovali jsme šance. Myslím, že tři čtvrtě zápasu jsme odehráli velmi dobře. Teď máme čtrnáct dní na to, abychom se připravili na další zápasy. Určitě chci pogratulovat celému týmu, že jsme dokázali uhájit čtvrté místo, takže je pro nás pozice před Chance play off velmi dobrá,“ hodnotil zápas Michal Tonar, trenér Dukly.

„Gratuluji Dukle k vítězství a přeji hodně úspěchů v play off,“ popřál po utkání svému přemožiteli Petr Mašát, lodivod Jičína.

Rozhodčí: Moravec Lukáš, Tůma Martin

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici