HCB Karviná
Zápasy
so 12.3.2022 |

Zápas Lovosice - Nové Veselí

Zápasové menu

Hráči i fanoušci Lovosic se nakonec přeci jen dočkali. Šestizápasový bodový půst konečně přerušili Lovci v posledním kole základní části, když na domácí palubovce porazili Nové Veselí. Z pátého místa nyní do play-off vstoupí proti pražské Dukle v repríze loňské bitvy o bronzové medaile, Veselí se ve čtvrtfinále pokusí přemoct Zubří.


Přestřelku, která byla k vidění v prvním poločasem, začali lépe hosté, kteří si rychle vypracovali dvoubrankové vedení. Za stavu 3:3 vstřelil tři veselské góly v řadě Roman Dodica, se snížením přispěchali Jan Kupa a Jiří Motl. Vedení překlopili na svoji stranu Lovci poprvé po čtvrthodině hry, Jiří Bouček vyrovnal na 9:9 a desátý gól obstaral Jiří Motl. Netrvalo ale dlouho a domácí házenkáři museli znovu dotahovat, což se dařilo také díky brankám Serhii Petrychenka. První poločas ukončili gólem Robert Halíček a Jan Kupa, do kabin odcházely oba celky za stavu 17:17.

Úvodní patnáctiminutovka druhé půle nenabídla tolik gólů, jako v prvním poločase, většina z nich ale padala k radosti domácích tribun do brány Nového Veselí. Jaroslav Trkovský a Serhii Petrychenko nadvakrát vystříleli Lovcům tříbrankové vedení, Lukáš Malý poté zvýšil na 23:19. Hosté měli velké problémy se prosadit, přesto po ojedinělé brance Jakuba Flajsara ztráceli osm minut před koncem zápasu jen tři góly. Čekání na výhru bylo ale pro Lovosice až přespříliš dlouhé a o dva body z posledního extraligového kola rozhodně přijít nechtěly. O výhře domácího týmu nakonec rozhodli Lukáš Malý a Tim Jenko Bogdanić, kteří na závěr utkání vystřelili svému týmu vůbec nejvýraznější vedení. Veselí v posledních minutách jen snížilo na konečný rozdíl tří branek.
Rozhodčí: Králíček Jiří, Letev Milan


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání