HCB Karviná
Zápasy
so 12.3.2022 |

Zápas Kopřivnice - Zubří

Zápasové menu

Derby bez vítěze. Házenkáři Kopřivnice už před posledním kolem věděli, že do čtvrtfinále proniknou, avšak až z osmého místa. Před zápasovou sérií s Karvinou se ale předvedli domácí házenkáři v dobrém světle a přetrhli šestizápasovou vítěznou šňůru Zubřanů. Hostující hráči po reprezentační přestávce vstoupí do Chance play-off ze třetí pozice proti Novému Veselí.

Do zápasu vkročil pravou nohou Domagoj Grizelj, jenž se postaral o tři z úvodních čtyř gólů svého týmu. Přesně mířili také hostující hráči, Ondřej Mika srovnal v sedmé minutě na 4:4. Po čtvrthodině hry se začaly misky vah pomalu naklánět k domácím, Kopřivnice totiž donutila Zubří k time-outu poté, co znovu Grizelj navýšil na 9:6. V dobrém výkonu pokračovali domácí i v dalších minutách, Jan Hanus na začátku poslední desetiminutovky první půle upravil stav na 12:7! Stahovat začalo Zubří v závěru prvního dějství, dvě branky vstřelil Pavel Přikryl a Lukáš Hybner snížil na rozdíl tří gólů. Díky Janu Hanusovi se ale mohla Kopřivnice v poločase těšit z pěkného čtyřbrankového vedení.

Ve vedení zůstávali domácí dlouho i ve druhé půli, Marek Bukovský a Jan Polcar drželi svými góly Zubřany v dostatečném gólovém odstupu. Až dvacet minut před koncem byli po delší době hosté v těsném kontaktu, Miroslav Jurka snížil na rozdíl jediné branky (24:23). Dalším důležitým momentem byla červená karta pro Zdeňka Čardu, kterou inkasoval za stavu 27:24 za třetí vyloučení. Miroslav Jurka znovu snížil manko Zubří na jediný gól a osm minut před koncem po dlouhé době vyrovnal Matěj Havran. Závěrečné minuty odstartoval svým osmým gólem nejlepší střelec utkání, Domagoj Grizelj, po něm vyrovnal Tomáš Mičkal. Komplikace v podobě červené karty se nevyhnula ani Zubří, poslední minuty sledoval zápas jen z tribuny Ondřej Mika. Společně s fanoušky Kopřivnice viděl, jak utkání končí nerozhodným výsledkem, o který se minutu před závěrečnou sirénou postaral hostující Josef Dobeš.

Rozhodčí: Bareš Marek, Uhlíř Jakub

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici