HCB Karviná
Zápasy
so 9.10.2021 |

Zápas Lovosice - Dukla Praha

Zápasové menu

Gólová přestřelka byla k vidění na severu Čech, kam zamířili hráči Dukly. Lovci chtěli svému soupeři oplatit porážky z nedávných bojů o bronzovou medaili. Pro vítězství si nakonec domácí hráči opravdu došli, pátý triumf v aktuálním ročníku si vystříleli v závěrečných minutách. Pražané tak zůstávají ve středu tabulky, jejich přemožitel šlape na paty vedoucí Karviné.

Až do osmé minuty se oba celky ve střílení gólů střídaly, Lovosice dotahovaly nejtěsnější vedení Dukly. Za stavu 4:4 se prosadil Jaroslav Trkovský, po něm Motl a Jiří Bouček gólem na 7:4 donutil Duklu k time-outu. Až do dvacáté páté minuty se domácí drželi ve dvoubrankovém náskoku, opakovaně mířil přesně Jan Kupa a Jan Heřmanovský, za Duklu odpovídal Martin Březina či Marek Hlinka. Vyrovnání se pražský celek dočkal pár minut před poločasovým hvizdem, Jakub Krušberský vyrovnal na 14:14 a následně otáčel ve prospěch hostů Jan Blecha. Poslední gól prvního poločasu patřil Lovcům, Jan Kupa stanovil skóre 17:17. Jiří Motl sice na úvod druhého poločasu neproměnil sedmimetrový hod, následně ale pálil přesně. Vyrovnaná přestřelka nadále pokračovala, na každý lovosický gól našli hosté odpověď. Tento trend vydržel do závěrečné čtvrthodiny, kdy se domácí přeci jen trochu utrhli, Jan Kupa zvyšoval na 25:22. Dukla sice snižovala a opakovaně se dotáhla na rozdíl jediné branky. Důležité góly ale zaznamenal Jiří Motl a nejlepší střelec utkání Jan Kupa poté definitivně rozhodl o dvou bodech ve prospěch Lovosic. Domácí celek se popáté v této sezóně přehoupl přes hranici 30 vstřelených gólů v utkání a popáté mu to zajistilo dva body.

“Za nás určitě spokojenost se ziskem dvou bodů. Myslím, že do patnácté minuty se nám dařila plnit stanovená taktika, když jsme dobře bránili a přecházeli do rychlých útoků a odskočili na rozdíl tří branek. Bohužel se nám nepodařilo se vyvarovat chyb na konkrétní obranné pozici. Chceme, aby se útočící tým na branku nadřel a musel déle kombinovat, my jsme góly ale dostávali velice rychle. To je důvod, proč jsme v druhém poločase přešli do obraného systému 2:4, kde se nám podařilo získat více míčů,“ hledal klíč k úspěchu Roman Jelínek, lodivod Lovosic. Tento krok chválil také Jan Kupa. „V druhém poločase jsme to vytáhli a brankaři nám pochytali několik vyložených šancí včetně sedmiček. Já děkuju Dukle za fair play utkání. Před utkáním jsme si řekli, že jdeme vstřelit 35 branek, což se nám podařilo splnit do puntíku. Panuje spokojenost a těší nás zisk dvou bodů.”

„Gratulujeme Lovcům k vítězství,“ shodli se na úvod hodnocení Michal Tonar i Martin Březina. „My jsme věděli, že nás tady nečeká lehké utkání a hodně jsme se na něj připravovali. V prvním poločase se nám podařilo dát 17 branek, což je velice slušné skóre, bohužel 17 inkasovaných je horší výsledek. V druhém poločase se nám vlivem technických chyb a neproměněných šancí hra rozsypala a porazili jsme se v podstatě sami,“ pokračoval poté trenér Dukly, jeho slova potvrdil také nejlepší střelec Dukly. „Do poslední minuty jsme se snažili brankový náskok stáhnout, bohužel jsme se sami dostali do těžkých situací, z kterých pramenily technické chyby a ty Lovosice trestaly z rychlých útoků.“

Rozhodčí: Kichner Petr, Vacula Michal

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici