HCB Karviná
Zápasy
so 12.2.2022 | Redakce

Neproměněné šance nás stály lepší výsledek

Zápasové menu

První zápas osmifinále EHF European Cupu jsme na domácí palubovce nezvládli. Chtěli jsme si samozřejmě vybudovat co nejlepší výchozí pozici pro odvetu ve Švýcarsku příští sobotu, ale to nám, zejména díky špatné střelecké úspěšnosti nevyšlo.

Před utkáním trenér Brůna upozorňoval na silné stránky soupeře a také na to, že tým z Aarau přijede do Karviné patřičně nažhavený s tím, že chce u nás vyhrát. A všechny tyto prognózy se ukázaly jako přesné.

Ostatně i naši hráči měli o motivaci postaráno. Boj o postup do čtvrtfinále evropského poháru je sám o sobě určitě velkým lákadlem. A tak se hned od začátku hrálo zostra, oba týmy nastoupily s velkým důrazem. Stav byl vyrovnaný a až do 27. minuty se týmy střídaly ve vedení o jednu, max. dvě branky. V tom, abychom se ujali vedení, chyběla přesnost střelby. Hostující brankář chytal velmi dobře a jeho úspěšnost se blížila 50%. Často jsme se nedokázali prosadit ani z nejvyloženějších šancí z prostorů křídel nebo pivota. Naopak naší obranu trápil zejména rychlý Zehnder, který dával jednu branku za druhou. Jeho pestrá střelba vesměs schovaná za obránci se velmi špatně Marjanovičovi chytala. Ten neměl svůj den a moc se mu nedařilo. S blížícím se koncem poločasu si hosté vypracovali malé vedení a do šaten šli s náskokem dvou branek.

Nástup do druhé půle našim vůbec nevyšel. Hostující brankář Grazioli předvedl čtyři zákroky proti našim střelám a Aarau nám uteklo na rozdíl pěti branek (11:16). Zbytek utkání byl ve znamení velké snahy našich hráčů o korekci skóre, ale při výborné formě zmíněného brankáře hostů a dobře hrající, pohyblivé obraně Švýcarů to bylo velmi složité. Naděje nám přece jen vysvitla v 56. minutě, když Vojta Patzel snižoval svou osmou brankou v utkání na rozdíl pouhých dvou branek. O to, že jsme se dotáhli na takový malý rozdíl, se starali svými brankami a svou aktivitou právě Patzel společně se Solákem.

Koncovka ale opět patřila hostům a ti si z naší palubovky odvážejí pro ně velmi slibný náskok čtyř branek. Rozdíl čtyř branek ale není v házené nic neřešitelného a vzhledem k tomu, že proti sobě stály týmy podobných kvalit, není nikde psáno, že utkání ve Švýcarsku příští sobotu nemůže dopadnout přesně naopak. Pokusíme se určitě odvetu zdramatizovat a zabojovat o postup.

Statistiky utkání

Děkujeme všem partnerům a především Moravskoslezskému kraji za podporu HCB Karviná v evropských pohárech!


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Dneska se to všechno špatně sešlo. Naše špatná střelecká potence, kdy jsme neproměnili i šance, které jsme si dobře vypracovali a k tomu brankáři neměli zrovna svůj den. To nepřidá hráčům na psychice a špatně se to obrací. V momentě kdy jsme byli 2-3 mínus jsme zkoušeli zápas otočit osobkou na Zendera, 2:4 obranou i chvílemi 3:3. Švýcaři se ale vždy na hranici pasivity byli schopni prosadit. Máme týden do odvety a pokusíme se o nemožné.

Jan Užek, pivot HCB Karviná: „Věděli jsme, že Švýcaři mají silnou levou stranu, dobře tam hraje Zehnder, ale dneska nás zradila koncovka, neproměněné šance. Věřím, že ten rozdíl není tak velký a ještě pořád je to hratelné, i když to bude těžké, protože Aarau teď bude mít výhodu domácího prostředí. Máme necelý týden se připravit na odvetu a uděláme všechno pro to, abychom ještě průběh srovnali, a pokusíme se postoupit.“

Manuel Zehnder, spojka HSC Suhr Aarau: „Karviná má super tým a stejně jako jsme dnes vyhráli tady, ona může vyhrát u nás. Čtyřgólový náskok v házené nic neznamená. Atmosféra zápasu byla super a místní fanoušci mě nadchli. Máme hromadu zraněných, cestovali jsme sem autobusem a asi i to pomohlo k tomu, že jsme se semkli a bojovali jeden za druhého.“

Fotogalerie