HCB Karviná
mládež
po 26.1.2009 | Ivo Dudek

Výsledky turnaje juniorky

O víkendu hrála další přípravný turnaj naše juniorka. tentokrát změřila své síly s muži extraligové Kopřivnice a prvoligového Přerova. Hodnocení pro náš web napsal trenér juniorky Jarda Hudeček. Zároveň vás taky všechny pozval na utkání osmifinále ČP 7.2.2009 v 14:00 hodin.

V sobotu 24. 1. 2009 uspořádala juniorka SCM v přípravě na odvetnou jarní část I. ligy, další miniturnaj. Naši mladí hráči tak měli opět možnost změřit síly s extraligovou T. Kopřivnicí a prvoligovým Přerovem. Utkání měla velmi dobrou úroveň s ohledem na stav přípravy jednotlivých družstev.

Naše hráče, stejně jako minulou sobotu trápila střelecká úspěšnost. Hráči proti zkušeným brankářům soupeře zahazovali jednu šanci za druhou. Nejvíce v prohraném utkání s Kopřivnicí. Zkušený Fabián byl pro některé kluky nepřekonatelný problém. Řada neproměněných vyložených šancí nás zřejmě připravila i o vítězství.

Jinak, ale kluci podali kvalitní, bojovný výkon a zaslouží si i přes porážku pochvalu. V utkání nastoupila celá řada dorostenců, kteří se museli poprat s váhově, výškově i herně vyspělejšími a zkušenějšími hráči. Mladí hráči ukázali, že máme dobrou základnu a v utkání předvedli celou řadu hezkých akcí.

HCB OKD SCM : T. Kopřivnice 32 : 37 ( 15 : 20 )

Sestava: Adamík, Matusczyk, Rečičar 4, Horňák 3, Kavka 5, Aspridis 1, Chudoba 3, Hanisch 2, Moravec 4, Monczka 4/1, Kuchař 1, Dudek 1, Pindej 2, Seriš, Franek 2, Csollei.

Ve druhém utkání nás čekal prvoligový celek z Přerova. V podzimní části jsme na jejich palubovce prohráli. Soupeř posílil o další kvalitní hráče ze Zubří a tak jsme čekali jak si povedeme. Naši mladí hráči od prvního hvizdu začali koncentrovaně a ve velmi vysokém tempu. Dařilo se nám i v proměňování šancí a tak jsme získali náskok, který hráče uklidnil. Díky vynikajícím brankářům, kteří měli 60% úspěšnost, jsme mohli přecházet do rychlých útoků, které jsou naší největší zbraní. V utkání dostali opět šanci všichni hráči a i při prostřídání dovedli utkání do vítězného konce. Ka SCM : HC Přerov 31 : 17 ( 20 : 10 )

Sestava: Adamík, Matusczyk, Rečičar 1, Horňák 4, Kavka 2/1, Aspridis 2, Chudoba 7, Hanisch 1, Moravec 3, Monczka 4/2, Kuchař 3, Dudek 1, Pindej 3, Seriš, Franek, Csollei.

Nyní naše družstvo čeká utkání osmifinále Českého poháru s Košutkou Plzeň na domácí palubovce v sobotu 7. 2. 2009 od 14:00 a pak řada přípravných utkání s celky extraligy i první ligy.