HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 7.1.2010 | Redakce

HCB OKD Karviná - KH Kopřivnice 45:27 (21:11)

Včerejší večer patřil přípravnému utkání mezi HCB o hosty z Kopřivnice. Příprava je z naší strany poznamenána neúčastí některých hráčů buď z důvodů reprezentačních (Mrkva, Šulc, Požárek, Sliwka, Lyžwa)) nebo zdravotních (Hanták ml., Adamík). Přesto se první utkání přípravy vyvedlo.

První branku utkání zaznamenali hosté, ale bylo to naposledy co v utkání vedli. Pak převzali iniciativu naši hráči a zejména brankami Pavlíčka, (který se při neúčasti Šulce a Sliwky objevil na pravé spojce) a Kružíka jsme si vybudovali náskok. Tito dva hráči se postarali o prvních sedm branek našeho týmu. Až osmou vstřelil Vančo a střelecky se začali prosazovat i další hráči.

Při neúčasti některých opor dostali šanci i hráči, kteří se v sezóně objevovali v týmu jen zřídka. Zahráli si např. Chudoba, Hanisch, Monczka a poprvé se v týmu mužů objevili i Horňák s Adamczykem. Ten druhý jmenovaný si zachytal v druhém poločase při neúčasti Mrkvy a Adamíka.

Na průběhu hry bylo poznat, že se jedná o přípravu a nasazení, zejména v obraně, nebylo až tak velké jako v soutěžních utkáních. Přes to byl zápas, který se hrál ve svižném tempu, kvalitní přípravou. Nelze ale jednoznačné vítězství nijak přeceňovat - je to jen příprava, kde trenéři obou týmů zkoušeli dost míchat sestavou aby si zahráli skutečně všichni hráči.

Sestava HCB OKD - Lefan, Adamczyk, Vančo 4, Heinz 3, Balwas 1, Kružík 4, Petrovský 11/2, Horňák 3, Mrózek 3/1, Monczka 4, Faith 3, Pavlíček 8, Chudoba 1, Ivanov, Hanisch.

Sedmičky: 3/3 - 2/2, vyloučení: 1 - 0, Rozhodčí. Kijonka, Tokoš, diváků: 100.